logo transparend vojvodina uzivo

Predstavljene Priče ispod Vitoroga

STARA PAZOVA – Priče ispod Vitoroga – naziv je zbirke pripovedaka Katarine Miklošove iz slovačkog grada Žilina,  koja je predstavljena sinoć u NB Dositej Obradović u Staroj Pazovi.

Autorka je bila inspirisana prirodnim lepotama janjskog kraja u Republici Srpskoj ali i pričama meštana, gde je boravila kao turista na putu do Jadranskog mora, upoznala kraj i ljude u njemu i naučila po malo srpski jezik, te odlučila da svoj doživljaj pretoči u književno delo. Knjiga je izašla 2020. godine na dva jezika, a prevod na srpski uradio je Martin Prebuđila iz Stare Pazove. Pored njih dvoje o delu je govorila i Marija Vučković, bibliotekarka.

Knjiga je izašla 2020. godine na dva jezika, kao obrnuto ogledalo a prevod na srpski uradio je Martin Prebuđila  iz Stare Pazove, kome je bilo posebno interesantno što neko ko ne poznaje ovo podneblje, piše ovakve priče.

Književno veče biblioteci Dositej Obradović u Staroj Pazovi nazvano je Bol i lepota Zemlje u delu Katarine Miklošove, jer je književnica koja piše kako prozu tako i poeziju, za decu i omladinu, predstavila i svoj poetski opus u kome se osvrće na odnos čoveka prema prirodi i međuljudske odnose.

Knjige Katarine Miklošove su sad dostupne i čitaocima u Staroj Pazovi a možda će nekom ko pročita Priče iz Vitoroga one biti inspiracija za putovanje upravo u ove predele. Kako se čulo,  u pripremi je već njena nova knjiga priča iz kraja Zmijanje, koja će takođe biti štampana kako na slovačkom tako i na srpskom jeziku.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.