Predstavljanje studije u Dostojevskom Dobrila Aranitovića u Inđiji

INĐIJA – U sredu, 22. marta, u čitaonici Narodne biblioteke „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji, predstaviće se knjiga Dobrila Aranitovića „Fjodor Mihailovič Dostojevski kao mislilac, filozof i bogoslov“.

Promocija je zakazan za 19.00 časova a o knjizi će govoriti protojerej-stavrofor dr Boris Milinković, književni kritičar i izvršni urednik u izdavačkoj kući Catena mundi Nikola Marinković, istoričar i bibliotekar Nebojša Cvejić, kao i autor Dobrilo Aranitović.

Pisac ove knjige je profesor filozofije, bibliotekar-savetnik i jedan od najcenjenijih bibliografa srpskog jezika, preveo je i priredio studiju „Fjodor Mihailović Dostojevski kao mislilac, filozof i bogoslov“, na radost poštovalaca velikog ruskog pisca.

Кroz izabrane i prevedene zapise, autor je Dostojevskog celovito osvetlio kao pisca, filozofa, bogoslova i proroka, koji je dosegao visinu duha, dotakao dubinu podsvesti i prodro u „samu srž problematike čoveka XIX veka“, ali i kao epileptičara, kockara, robijaša i siromaha u raljama izdavača i poverilaca.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: