Predstavljanje privrednih i turističkih potencijala AP Vojvodine na FITA konferenciji u Tunisu

VOJVODINA – Delegacija AP Vojvodine predstavila je danas privredne i turističke potencijale naše pokrajine u okviru Međunarodne konferencije „Finansiranje investicija i trgovine u Africi“- FITA, koja se održava u Tunisu.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević izrazio je zadovoljstvo što delegacija iz AP Vojvodine učestvuje na ovoj konferenciji i ima mogućnost da predstavi svoje privredne i turističke potencijale.

„Afričko tržište za nas je veoma važno i želimo da nastavimo saradnju u svim oblastima, koja je do sada realizovana prvenstveno u privredi“, rekao je Ivanišević.

Prestavljajući privredne potencijale AP Vojvodine, sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine Branislav Mamić istakao je da je Vojvodina regija u kojoj su razvijeni poljoprivreda, IT sektor i prateća automobilska industrija.

Foto: Pokrajinska vlada

„Kada govorimo o poljoprivredi naročito je važno istaći da je Vojvodina regija koja ima preko 130.000 gazdinstava i gotovo tri puta više obradivog zemljišta po glavi stanovnika u odnosu na prosek u Evropskoj uniji“, rekao je Mamić. On je dodao da je Vojvodina lider u našoj zemlji u razvoju digitalne poljoprivrede i IT sektora, što predstavljaju oblasti koje beleže značajan privredni rast.

„Značajan porast dolazaka stranih turista u AP Vojvodinu iz godine u godinu opravdava činjenica da je naša pokrajina bogata raznovrsnim turističkim sadržajima. Vojvodina je regija u kojoj živi 26 nacionalnih zajednica čije zajedništvo i negovanje tradicije i kulture čini AP Vojvodinu posebnom“, istakla je direktorica Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović, koja je učestvovala u današnjoj prezentaciji ponude gradova, prirodnih rezervata, nacionalnih parkova, Fruške gore, reka i jezera.

Delegacija AP Vojvodine će tokom sutrašnjeg dana imati sastanke sa državnicima i predstavnicima Privredne komore Tunisa.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: