Predstava za decu „Najluđa zavrzlama“ sutra u centru Vršca

VRŠAC – Predstava za decu „Najluđa zavrzlama“ biće igrana u sredu, 9. avgusta, od 19 sati, u prostoru Muzičkog paviljona, na Trgu Svetog Teodora Vršačkog.

Predstava „Najluđa zavrzlama” rađena je po motivima pripovetke Ive Andrića „Aska i vuk” i simbolizuje borbu dobrog i zlog, umetnosti i loših osobina kroz igru i pesmu. Aska je devojčica koja na strmim livadama vežba svoje baletske tačke i koreografije ne sluteći da će je upravo njen talenat i dar spasiti od gladnog vuka koji voli da peva. On nije običan vuk nego vuk koji voli da se druži i voli umetnost.

Vuk nesvesno postaje opčinjen njenom lepotom i igrom i ako su mu tata i mama naredili da kući donese plen kako bi dokazao da je jednako sposoban kao njegova braća i da je pravi pripadnik njegovog čopora. Rešen da baš taj dan nešto ulovi, nailazi na Asku koja mu pokazuje da je prava drugarica, uči ga svim onim stvarima koje je oduvek želeo da zna. Vuk potpuno opčinjen njenim dobrim namerama i darom zaboravlja svoju prvobitnu misao da joj naudi i postaje plemenit i dobar kakav je zapravo i želeo da bude.

Igraju: Aska – Biljana Mitrović i Vuk – Ognjen Drenjanin
Tekst: Biljana Mitrović
Kostim i scenografija:Tanja Ziropađa

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.