Predstava „Nečista krv“ 24. aprila u Kulturnom centru Pančevo

PANČEVO – U dvorani Kulturnog centra Pančeva, u sredu, 24. aprila u 19.30 časova na programu je predstava Narodnog pozorišta Beograd „Nečista krv”, Borisava Bore Stankovića u režiji Milana Neškovića.

Uloge tumače Jovana Stojiljković, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Vuk Kostić, Nela Mihailović, Ljiljana Blagojević, Radmila Živković, Nikola Vujović i Veljko Brđanin.

Karte se mogu kupiti na biletarnici KCP-a po ceni od 2000 dinara.

„Nečista krv” u dramatizaciji maje Todorović i režiji Milana Neškovića predstavlja čitanje vrelog i bujnog, ali ipak sumornog Stankovićevog sveta, sa fokusom na položaj žene i pitanje slobode u jednoj zatvorenoj sredini. U novoj verziji „Nečiste krvi” nema folklornih elemenata, niti jezika starog Vranja, ali ima svevremene priče ne samo o ljubavi, nego i o strasti, čežnji i patnji, kako ličnoj, tako i porodičnoj. Svi junaci su zadržali karakteristike koje su imali i kod Bore Stankovića, ali im je dat i „savremeni dodir” kroz govor i situacije u kojima se nalaze. Sofka je ostala žena koja je svesna sebe, svoje lepote i porekla, Marko je ostao bogataš koji može da priušti sebi da kupi mladu ženu, Mita je čovek koji je propao u tranziciji… Naravno, sve je to nešto što postoji i danas, samo u malo drugačijem obliku u odnosu na vreme u koje je Stanković smestio svoj roman.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.