Predsednik Vučić sutra u Pančevu, posećuje fabriku i razvojni centar kompanije „Brose“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

PANČEVO – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće u četvrtak, 14. oktobra, fabriku i razvojni centar kompanije “Brose” u Pančevu. Poseta je predviđena u 12 časova, saopšteno je iz press službe kabineta predsednika.

Kamen temeljac za izgradnju fabrike nemačke kompanije „Brose“ u Pančevu postavljen je 6. marta 2020. godine.

Na lokaciji u Severnoj poslovnoj zoni u Pančevu, koja obuhvata 220.000 kvadratnih metara, pokrenuta je serijska proizvodnja motora i elektronike za module ventilatora za hlađenje.

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije istakao je u Pančevu, na ceremoniji povodom polaganja kamena temeljca, da je otvaranje fabrike Brose jedna od najboljih stvari koja se Srbiji dogodila u poslednjih 50 godina.

Ovo je Broseova prva lokacija u Srbiji i njihova deveta fabrika u svetu koja proizvodi elektromotore.

Kompanija Brose je, inače, četvrta po veličini porodična kompanija na svetu koja snabdeva automobilsku industriju. Razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za automobilska vrata i sedišta, kao i električne motore i elektroniku, između ostalog, za sisteme upravljača, kočnice, menjače i hlađenje motora.

Oko 26.000 radnika na 64 lokacije u 24 zemlje, ostvaruje promet od 6,2 milijarde evra, a svako drugo vozilo u svetu, kako navode, sadrži bar jedan Brose proizvod.

Tagovi:

Pročitajte još: