logo transparend vojvodina uzivo

Predsednik Vučić sutra sa učesnicima kampa „Srbija te zove 2023“

SRBIJA – Susret je predviđen za 10 časova u Palati Srbija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučićprimiće sutra mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, učesnike kampa „Srbija te zove 2023“.

Sportski kamp „Srbija te zove“ održava se od 1. do 11. avgusta u Domu učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“.

Ovaj kamp četvrtu godinu zaredom okuplja decu iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, regiona i dijaspore koja, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, uče i o istoriji Srbije i posećuju znamenitosti našeg glavnog grada.

U kampu „Srbija te zove“ učestvuju deca uzrasta od 12-15 godina iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije, Italije, Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade, Amerike, Australije i Mađarske.

Za decu su organizovani treninzi košarke, rukometa, fudbala, odbojke i tenisa, a treninge drže poznati treneri i proslavljeni sportisti: Željko Tanasković, Nenad Peruničića Milan Gurović, Bogdan Obradović i Milorad Kosanović.

Polaznici kampa svakodnevno imaju i časove srpskog jezika i istorije, kao i organizovane posete različitim institucijama i glavnim turističkim atrakcijama Beograda.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.