Predsednik Vučić pred više od 10.000 građana u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sklopu obilaska Sremskog okruga posetio je i Sremsku Mitrovicu gde ga ja na centralnom gradskom Trgu Ćire Milekića dočekalo preko 10.000 građana. Pre obraćanja predsednika Vučića, intonirana je nacionalna himna Srbije “Bože pravde”.

“Dame i gospodo, dragi prijatelji, hoću da vam se zahvalim što ste se okupili u ovolikom broju. Nikada ovoliko ljudi nije bilo. Hvala vam što ste ovde u ovako ne lakom trenutku za našu Srbiju”, rekao je Vučić.

Foto: mojgradsm.rs

“Ono što je sasvim izvesno je da svet klizi u dodatnu eskalaciju i ubrzanje sukoba. Od javnog podsmeha u Rusiji, a nije to za osmeh ni za podsmeh, do toga da je Zapad ovim pokazao da će ići do kraja i da se ne sekira previše zbog eskalacije sukoba. I jedni i drugi će igrati na sve ili ništa, i da će posledice biti mnogo teže za sve. To govori da Zapad želi da izvrši i dodatni pritisak na sve one koji do sada nisu bile protiv RF. Pogledajte samo promenu u odnosima Turske i Mađarske u zadnjih nekoliko dana. Do dolaska posete Si Đinpinga (u Rusiju), Zapad podiže i turski basen i svima šalju signal svima koji misle da flertuju sa Rusijom i Putinom, da će snositi teške posledice”, rekao je predsednik Vučić.

Foto: mojgradsm.rs

“Plašim se da nismo daleko od izbijanja Trećeg svetskog rata, a ni jedan mi Srbi nismo propustili držeći se junački. Naš državni brod moramo da vodimo do mirne luke, da sačuvamo Srbiju, da radimo, gradimo i gledamo svoja posla, i to je naš sveti zadatak”, istakao je Vučić.

“Moj je posao možda i da budem bezdušan dok čuvamo našu decu dok ginu stotine hiljada ljudi. To je moj posao i toga ću da se držim. Mi ovu našu malu zemlju, najlepšu na svetu, moramo da sačuvamo”,  rekao je Vučić.

Foto: mojgradsm.rs

“Zato vas molim da se čuvamo, i da se sačuvamo. I to molim sve druge ljude u nnašoj zemlji. Molim i naše Mađare, i naše Bošnjake, Rome, Slovake, Rumune, da sačuvamo mir, slobodu i svoju zemlju. Hvala vam što ste me dočekali. radostan sam što sam video da ste želeli da čujete ono što sam imao da kažem. teško je vreme pred nama, a ja ću dati sve od sebe da čuvam svaku našu kuću, dom, kolevku u našoj prelepoj Srbiji, i svaki pedalj naše zemlje. Hvala vam za ovaj veličanstveni doček. Nadam se da ćemo uskoro imati i neke bolje vesti iz sveta, da otvorimo još neku fabriku, bolnicu, mnogo hvala za sve. Mnogo vas volim, beskrajno hvala, neka živi Srem, Mirtrovica, jedina, najlepša Srbija! Živela Srbija! – poručio je Vučić.

Pročitajte još: 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: