“Nikada više blokade na Drini. Imamo isti srpski jezik, isto ćirilično pismo… mi smo jedan narod”: Vučić u Republici Srpskoj

SRBIJA – Mi smo isti narod, samo sa dve strane Drine – rekao je predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Republici Srpskoj 3. i 4. avgusta tokom koje će posetiti nekoliko mesta i prisustvovati Savetu za saradnju Republike Srbije i Republike Srpske, kao i obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“.

Predsednik Srbije u 17 časova obišao je novoizgrađeni vrtić u Srpcu, u prisustvu premijera Srbije Ane Brnabić i Republike Srpske Radovana Viškovića, člana predsedništva BiH Željke Cvijanović, predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića kao i ministara u Vladi Srbije Siniše Malog i Nikole Selakovića.

– Borićemo se da budemo svoj na svome, ne dirajući ama baš nikoga – dodao je.

– Niko u tome ne može da nas spreči i niko ne može da nas spreči da poštujući BiH volimo Republiku Srpsku. Živela Srbija! Živela Srpska! Živeo Srbac!

Pre toga obišao je veličanstveni manastir Osovicu, u društvu predsednika RS Milorada Dodika i patrijarha Porfirija.

Posetu ovom manastiru iskoristili su i za razgovore o veoma važnim temama za Srbiju, Srpsku i sve Srbe.

U petak od 10 sati planiran je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović. Od 11.30 biće održan Savet za saradnju Srbije i Srpske, posle čega su planirane izjave za medije dvojice predsednika.

Nakon toga, od 17.15 predviđeno je polaganje venaca na spomen-obeležje na Petrovačkoj cesti, dok obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“ u Prijedoru počinje od 19 sati.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: