Predsednik Srbije: Izbori u ovom trenutku nisu rešenje

uživo obraćanej predsednik Srbije
SRBIJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na televiziji Pink kaže da ne misli da su u ovom trenutku izbori najbolje rešenje za našu zemlju. Moj posao kao predsednika je da brinem o državi još neko vreme, nisam nikada izgovorio da želim da ponovo budem premijer, poručio je Vučić.

– Mislim da izbori nisu pravo rešenje u ovom momentu. Mnogo je stvari koje treba da se urade pre toga, da se smanji inflacija, da podignemo stopu rasta. Nisam nikad rekao da ću da se kandidujem za predsednika Vlade, niti sam to izjavio, niti želim to.

„To je zato što ljudi misle da je vlast nešto bez čega neko ne može da živi. Ja sam više vremena proveo u opoziciji. Nisam kao oni što pričaju o stotinama restorana moga brata i sina. A kada imate čistu savest, i kada su vam odlični rezultati, naš posao je da sačuvamo državu i gledamo kako da još brže napreduje u narednom periodu“, rekao je Vučić.

Istakao je da će se u sredu sastati sa Dačićem.

– Mi poštujemo tu partiju, ali sada znamo da u teškim vremenima možemo da se oslonimo samo na sebe. Neću ni da pričam o drugim stvarima i projektima koji za cilj imaju mogućnost pravljenja neke druge većine, kako po rejtingu, tako i na druge načine. To je sve okej, ali nemojte od nas da očekujete da se tome ne suprotstavimo.

Razgovarao je sa ministrima o svim problemima sa kojima se država suočava.

– Kako da osnažimo privredu, vojsku, zdravstvo, energetiku. Jutros sam pričao sa Norvežanima, kada treba da dođe do tektonskih promena svi beže od toga, nikome to ne odgovara. Ja sam pitao kako je moguće da štrajkujete, a vas 30 odsto ne dolazi na posao. Žao mi je što sam viđen kao remetilački faktor onih koji snivaju sne o lakom životu bez rada. Šta da radite, to je Srbija u kojoj svi treba da imaju prava, i svi traže od države, a niko ne pita odakle. To tako ide. Moj posao kao predsednika je da brinem o državi, nastaviću to da radim.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.