Predsednik se obratio građanima: Moramo da sačuvamo našu zemlju, to je jedini zadatak koji imamo

SREMSKA MITROVICA – Predsednik Srbije se danas u Sremskoj Mitrovici obratio velikom broju okupljenih građana, a u okviru posete gradovima i opštinama u Sremskom okrugu.

Hoću da vam se zahvalim što ste večeras ovde, što ste se okupili u ovolikom broju. Hvala što ste u ovom ne lakom trenutku za našu Srbiju ovde. Sve što sam spremao i razmišljao da vam govorim, o onome što bi trebalo da uradimo, o tome ću nažalost mnogo kraće da govorim. Govoriću o onome što se nadvilo nad našom zemljom kao velika opasnost. Postoje stvari o kojima ne mogu javno da govorim.

Predsednik se osvrnuo na vest o tome da je izdat nalog za hapšenje Putina.

– U najlepšem mestu vrtiću „Poletarac“ dobijam vest o hapšenju Putina i kad bismo mi Srbi pokušali da izdržimo d ane pokazujemo svoje opredeljenje. ono što nam to donosi i akko će uticati na nas, izcvesno je d asvet klizi u dodatnu eskalaciju sukoba. Od toga što će tu u rusiji izaći na javni podsmeh a to nije stvar ni za osmeh ni z apodsmeh. Zapad želi da izvrši oddatni pritiska na one koji se nisu okrenuli ka ruskoj federaciji. Odjednom su i Mađarska i Turska za ulazak Finske u NATO, što znači da do dolaska Sija Zapad diže basen bezbednosti i šalju signal da oni koji hoće da pričaju sa Putinom snosiće teške posledice i svestan sam situacije sa kojima ću se suočiti. Sutra će u Ohridu biti teško, moraćemo da romišljamo poteze i ono što je nama glavni cilj, a plašim se da nismo daleko od Trećeg svetskog rata, a nijedan nas nije zaobišao.

Istakao je da će zbog toga pozicija Srbije sutra u Ohridu biti teža.

– Plašim se da nismo daleko od izbijanja trećeg svetskog rata, a nijedan nismo mi Srbi propustili uz junačko držanje, da prođemo kroz katastrofalne posledice. Naš državni i nacionalni brod moramo da vodimo do mirne ruke, da izbegnemo učestvovanje u tuđim sukobima i ratovima, da radimo i gradimo našu Srbiju i gledamo svoja posla. Biću ako je potrebno i bezdušan da bismo sačuvali mir za našu decu, to je moj posao i toga ću da se držim.

Moramo da sačuvamo našu zemlju, to je jedini zadatak koji imamo, poručio je Vučić.

– Neka me psuju i jedni i drugi, imamo jednu zemlju Srbiju koju moramo da sačuvamo. I kad neki govore pobediće ovaj ili onaj, za nas nema pobede, za nas je spas samo da ni u čemu ne učestvujemo. Morate da razumete da ovo nema smisla, šta god vam govorili svi.

– I kad je KiM u pitanju, postoje razni neodgovorni tipovi koji kažu prekinite da odgovarate, sklonite se od svega. To smo radili. Kad ste vi bili na vlasti, tad ništa nismo radili, skrivali smo se ispod stola. Na današnji dan su ćutali, isporučivali strancima Srbe, a sad bi da nam drže lekcije o patriotizmu. Moramo da budemo u razgovorima jer mnogo njih hoće da slomi kičmu slobodarskoj Srbiji, ali znamo naše crvene linije, branićemo odgovornije i čvršće našu zemlju. Sada nam je više nego ikada potrebna mudrost, a ne budalesanje i neodgovornost.

Predsednik je najavio da će se u Mitrovici uraditi nova bolnica i dodao da veruje da ćemo moći da dovedemo još investitora.

– Da bismo sve to mogli, moramo da sačuvamo mir. Potrebno je da budemo jaki i da se suprotstavimo politici “lako ćemo”. Ne možete sve. Kao da su svi poludeli, niko ne želi mir, a predstoji nam još gore. Mi moramo da nastavimo da gradimo svoju Srbiju, da unapređujemo ekonomiju, da povećavamo plate i penzije, da možemo našim ženama, porodiljama, majkama da obezbeđujemo veća primanja nego sada. Za to je potrebno da imamo zdravu zemlju, da se ne mešamo u sukobe velikih. Srbija je jedna od retkih slobodnih i slobodarskih zemalja. Tako mala, a tako slobodna, ponosan sam na to. Za to ste vi zaslužni.

Predsednik je istakao kako je najvažnije da mir i sačuvamo.

– Dajte da se radujemo kolevkama sa decom, kako da imamo budućnost, da pričamo o veštačkoj inteligenciji, novim fabrikama, a ne o tome kako ćemo da se bijemo. Nije postojala naša vojska, danas imamo ozbiljnu vojsku, nigde ne treba da žurimo. Molim vas da emocije spustimo, da se čuvamo. Tako ćemo moći da pomognemo našem narodu u Republici Srpskoj i gde god naš narod živi. Molim i naše Bošnjake, Slovake, Rumune da sačuvamo mir. Danas smo svi jednaki i ujedinjeni u želji da sačuvamo mir i da sačuvamo KiM u skladu sa ustavom kao deo naše zemlje. Teško vreme je pred nama, veliko breme. Ja ću dati sve od sebe da najozbiljniji mogući način čuvam svaku vašu kuću u našoj prelepoj Srbiji, da čuvamo svaku kolevku i svaki pedalj naše zemlje. Hvala vam za veliki doček, nadam se da ćemo uskoro imati i neke bolje vesti iz sveta, ako ne iz sveta, onda u Srbiji, da otvorimo novu fabriku, dom zdravlja, bolnicu. Hvala za sve, pozdravite vaše porodice, mnogo vas volim. Neka živi Srem, neka živi Mitrovica, neka živi naša jedina, najlepša i najdraža Srbija! Hvala vam najlepše, neka živi Srbija!

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.