logo transparend vojvodina uzivo

Predsednik Republike: Na računu države 5 milijardi evra

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su javne finansije Srbije stabilne

Na državnom računu trenutno ima pet milijardi evra, a udeo javnog duga u BDP-u kod nas je manji nego u mnogim evropskim zemljama, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom otvaranja radova na 15,3 kilometara deonice brze saobraćajnice Šabac – Loznica.

On je rekao da se razmišlja o pokretanju još različitih projekata, a interesovao se i kako teku radovi i pripreme za izgradnju drugih brzih saobraćajnica u Srbiji.

– Krenućemo da radimo put ka Tekerišu – rekao je Vučić i istakao da će ovaj putni pravac mnogo značiti za svakodnevni život građana iz ovih krajeva.

Brza saobraćajnica Šabac – Loznica će povezati dva granična prelaza između Srbije i Bosne i Hercegovine – Šepak i Pavlovića most., i Vučić kaže da će BiH i Republika Srpska tako biti još bolje saobraćajno povezane sa Srbijom.

Predsednik Srbije je dodao da da veliki infrastrukturni projekti dovode investitore i da je to između ostalog doprinelo istorijskom nivou zaposlenosti u Srbiji.

– Što se tiče procena ono što je najsigurnije i što precizno govori o broju zaposlenih više od anketa, iako su one precizno urađene to je broj zaposlenih u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Kada vidite da nas da je gotovo 550.000 ljudi zaposleno nego što je bilo pre 10,11 godina a ima nas manje, svake godine gubimo oko 35.000 stanovnika samo zbog negativnog prirodnog priraštaja, to pokazuje koliki je to uspeh – rekao je predsednik odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše projekcije MMF o stopi nezaposlenosti od 9,1 odsto.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.