Predsednik opštine Inđija, obišao radove na „Stazi zdravlja“

INĐIJA- Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak, obišao je danas radove na „Stazi zdravlja“ u Jug Bogdanovoj ulici u Inđiji.
Foto: Vojvodina uživo

Prvih stotinu metara „Staze zdravlja“ u Jug Bogdanovoj ulici u Inđiji popločano je behatonom, što je početak deonice ukupne dužine od šest kilometara. Staza je ovivičena betonskim ivičnjacima, u ovoj ulici široka je 2,5 metara, pre behatona postavlja se tampon zona debljine 21 cm, potom se postavlja rizla u debljini od 5 cm.

Foto: Vojvodina uživo

„Ovo nije klasična rekonstrukcija trotoara. Ono što primećujem ja, kao i Inđinčani iz ovog dela grada, je da se radi veoma pedantno, da će trotoar imati propisanu širinu. Na ovu rekonstrukciju Inđinčani iz susednih ulica su čekali gotovo 40 godina. Počeli smo radove sa ove deonice koja je bila najneophodnija i najfrekfentnija. Nadamo se da će ceo ovaj posao, ukoliko vremenska prilike dozvole biti završen do kraja maja eventualni na početku juna meseca.“ rekao je Gak i dodao da se posle izvođena radova na potavljanju behatona očekuje sadnja drveća duž čitave deonice „Staze zdravlja“ gde konfiguracija terena dozvoljava.

Foto: Vojvodina uživo

Pešačka staza kroz Inđiju obuhvatiće ulice: Jug Bogdanova, Branka Radičevića, Sonje Marinković, Vojvođansku, Zmaj Jovinu, Milorada Stojića Gorčila i Novosadsku. Vrednost investicije, koja se finansira iz opštinskog budžeta, je 52 miliona dinara, rok za izvođenje radova je 180 dana, očekuje se da će za 15 dana biti završeni radovi na postavljanju behatona do centra Inđije do trga kod pošte.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.