Predsednik o jučerašnjem protestu: Softver je izračunao – bilo ih je 4.280

BEOGRAD – Potpuno je pogrešno to što rade sa maltretiranjem građana na Gazeli, istakao je za TV Prva.

Na jučerašnjem protestu bilo je oko 4.200 ljudi, tvrdi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je rekao broj koji je izračunao softver je 4.280.

– Ni toliko ljudi nije došlo do zgrade TV Pink. Svakome ko radi taj posao mora da zna koliki je broj ljudi. To je policijski posao. Takve izveštaje dobijete na sto. Meni su važni drugi brojevi, a to je podrška ljudi. Molio sam ih 100 puta. Potpuno je pogrešno to što rade sa maltretiranjem građana na Gazeli. Davao sam im savete zato što sam i predsednik njima. Oni na svojim sastancima prepričavaju svima ‘e uzećemo Vučiću dva miliona evra’. Ne meni, državi svima nama. Od naplate putarina, nesigurnosti. Oni imaju dramatičan pad kod građana“, rekao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da organizatori protesta samo žele da nanesu neku štetu, jer nemaju politiku.

On je rekao da nema potrebe da se izbori razdvajaju, odnosno da Vučićevo ime ne bude na svim lokalnim listama, što su pojedinci predlagali jer, kako je rekao, ako je on toliko loš za tim nema potrebe.

-A što da se razdvoje izbori. Makron ide na sve izbore pod svojim imenom. A što misle da će lakše tako da pobede kada stalno govore da sam najgori na svetu, što se sekiraju za moje ime. Oni valjda treba da insistiraju da sve ide pod mojim imenom je će tako da me pobede. To govori o njihovom licemerju i tome da ne znaju šta će sa sobom, jer znaju da izbore ne mogu da dobiju, kao i da narod ceni rezultate. Narod brine o sebi i svojoj deci”, rekao je Vučić.

On je zapitao i ko normalan može da se raduje što je njih 15 izašlo na autoput, kao i da je policija pametno uradila kada je onima koji nisu želeli da budu u blokadi rekla da se sklone, jer je to krivično delo. “Zamislite da policija nije pratila ta vozila i obezbeđivala blokadu.

Oni idu tri automobila 20 na sat. Znate koliko bi vozača išlo između njih, pa da izgura jednog od njih koliko sudara i mrtvih bi bilo da to policija nije obezbedila i maestralno uradila. Svi koji su hteli učestvovali su u blokadi, znamo tačno ko je gde ušao, gde Aleksić, a gde Zelenović”, rekao je on.

Vučić je napravio poređenje sa protestima u Francuskoj i rekao da se tamo dešava obrnuta situacija – desničari u Francuskoj sada izlaze sa motikama i noževima u grad i štite institucije od demonstranata, jer neće da im ovi drugi unište institucije.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: