Predsednik: NCR jedan od najvećih poslodavaca koji će zaposliti 5.000 radnika

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

BEOGRAD -U bloku 42 na Novom Beogradu otvoren je novi, najsavremeniji tehnološki kampus kompanije NCR, u kojem će raditi više od 5.000 ljudi.

Kampus su danas obišli predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri.

Ukupna vrednost investicije je veća od 100 miliona dolara. U kompaniji već radi 4.200 ljudi, još 200 njih po ugovoru, dok je u planu zapošljavanje još 600 ljudi.

Čelnici kompanije upoznali su goste sa načinom rada kompanije, a Vučić je konstatovao da je zahvaljujući firmama kakva je NCR Srbija uspela da sačuva mlade u Srbiji.

Vučić: NCR jedan od najvećih poslodavaca, sačuvali 5.000 ljudi

Predsednik Vučić izjavio je da je ta kompanija najveći američki poslodavac u Srbiji, i jedan od najvećih ukupno gledano, koja će uskoro zaposliti svih 5.000 ljudi, koje smo, na taj način, sačuvali u zemlji.

Vučić je u svom obraćanju istakao da su dolasku NCR i izgradnji velelepne zgrade, u kojoj, što je i značajnije, rade ljudi čiji je prosek godina – 32, prethodili brojni sastanci, razgovori u koje je uloženo mnogo truda i energije.

Posebno je apostrofirao zasluge Marije Živanović Smit iz kompanije NCR, Srpkinju udatu za Amerikanca, koja je, kaže, dala sve od sebe, uložila ogromnu energiju i trud da bi se došlo do ovoga što imamo danas.

Tagovi:

Pročitajte još: