Predsednik: Nadam se pristojnom razgovoru u Ohridu, da možemo da pomeramo stvari

INĐIJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada pristojnom razgovoru u Ohridu i mogućnosti da se stvari pomeraju, ali i da tamo ne ide sa porukama, jer je sve što je imao rekao u lice specijalnim predstavnicima za dijalog EU i SAD Miroslavu Lajčcaku i Garbijelu Eskobaru.

„U Ohrid ne putujem sa porukama već zastupam interese države Srbije i našeg naroda na Kosovu i Metohiju“, rekao je Vučić u Inđiji odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu specijanog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da veruje u pozitivan ishod susreta u Ohridu, i to sa kakvim porukama putuje u Severnu Makedoniju.

Predsednik je naglasio da se ne bavi trikovima i porukama, kao što to neki drugi rade.

Dodao je da bi sada mogao da pita šta je sa onim izmišljenim planom koji je objavljen juče, svuda, po svim društvenim mrežama.

„Laži koliko god hoćete, srećan sam što se time ne bavim. Ti trikovi imaju kratak vek trajanja, nemam nikakve posebne poruke, sve što je treblo da poručim rekao sam i Miroslavu Lajčaku i Gabrijelu Eskobaru u lice pre dan ili dva dana kada su bili u Beogradu“, rekao je Vučić.

Naglasio je da će to sutra reći i Žozepu Borelju i Aljbinu Kurtiju.

Dodao je i da se iznenadio kada je čuo da će u Ohridu biti više od 200 medijskih kuća i naveo da ne zna šta ljudi očekuju.

„Nadam se pristojom razgovoru, i tome da stvari možemo da pomeramo, a hoće li to biti ili ne, nisam preveliki optimista. Što se tiče Srbije, Srbija je uvek spremna da razgovara o kompromisnim rešenjima, ostalo sve znate, ništa se nije promenilo od skupštinske rasprave i zaključaka koje smo donosili“, rekao je predsednik tokom obilaska Sremskog okruga.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.