Predsednik: Dok sam šef države neću potpisati zakon o trećem rodu i istopolnim brakovima!

SRBIJA – Predsednik Srbije istakao je da, dok je šef države, neće potpisati zakon o istopolnim brakovima i onaj koji omogućava „treći rod“.

Predsednik Vučić je gostujući na TV Pink istakao da neće potpisati zakon po kome se neko može izjasniti kao da je „treći rod“, baš kao i da neće biti istopolnih brakova.

Vučić je govorio i o zakonima koji se odnose na istopolne brakove i transrodne osobe.

– U Srbiji, dok sam ja predsednik, neću potpisati nijedan zakon gde će imati neki treći rod, a da nisu žena i muškarac. Ali samo nemojte da nam to bude jedina tema. Ajde da razmišljamo o razvoju zemlje – rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da se premijerka Srbije Ana Brnabić zalaže za prava LGBT populacije, ali da on smatra kako je Srbija tradicionalno društvo i da nije spremna za tako velik promene u tom pogledu, iako naglašava da poštuje sve različitosti i da svako ima pravo na izbor.

– Ja sam rekao Ani Brnabić i zamolio je da dok budem predsednik zemlje ne potpisujem zakon o istopolnim brakovima. Ja sam kriv za to, a ne Ana Brnabić. Ona radi na tome. Mislim da je ona izvanredan premijer, ali dok sam ja predsednik ne može – naglasio je Vučić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.