Predavanje “Preventivni pregledi, samopregledi i uloga hirurga u lečenju karcinoma dojke” u Kulturnom centru Vršca

VRŠAC – Kulturni centar Vršca poziva sve žene da se u sredu, 5. aprila u 19h, u sali bioskopa, pridruže na interaktivnom predavanju o značaju preventivnih pregleda za rano otkrivanje karcinoma dojke.

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena. U toku samo jedne godine u Srbiji oboli oko 4.000 žena, dijagnosticiranih u različitim stadijumima bolesti, na žalost, uglavnom su to poodmakli stadijumi.

Statistika nije ni malo pozitivna obzirom da je Srbija na drugom mestu u Evropi a na 18 mestu u svetu po broju žena preminulih od ove bolesti.

“Statistika u našoj zemlji je zabrinjavajuća – jedna od 8 žena oboli od ove bolesti i uglavnom se otkrije u poodmakloj fazi. Cilj ovog predavanja je edukacija i motivacija žena da kroz preventivne preglede, otkriju eventualnu bolest u ranoj fazi i time pospeše mogućnost izlečenja koja ide i do 80 procenata”, kažu organizatori.

Na predavanju će učestvovati stručnjaci iz oblasti zdravstvene nege, radiologije i hirurgije, kao i predsednica Udruženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke “Iris22”, koja će govoriti o aktivnostima udruženja u borbi protiv ove bolesti.

Na predavanju će govoriti:
• Mss master zdravstvene nege Jasmina Dimić – Samopregled dojki
• Dr Jelena Markov-specijalista radiologije
• Dr Silvija Marton- specijalista radiologije – Značaj preventivnih ultrazvučnih pregleda dojki
• Dr Nikola Dolovac- hirurg onkolog – Uloga hirurga u lečenju dojki
• Predsednica udruženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke “Iris22” Ljljana Radišić – Značaj rada i aktivnosti udruženja u borbi protiv kancera dojke

Ne propustite priliku da saznate više o samopregledu dojki, značaju preventivnih ultrazvučnih pregleda dojki i ulozi hirurga u lečenju dojki.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: