logo transparend vojvodina uzivo

Praznik za hedoniste: Dani mađarske kuhinje 7. oktobra u Skorenovcu

KOVIN – Turistička organizacija opštine Kovin saopštila je da će se 7. oktobra u Skorenovcu održati velika gastronomska manifestacija Dani mađarske kuhinje.

Ovaj događaj je postao svojevrsni praznik, te oni koji rade u inostranstvu po njemu planiraju godišnji odmor, kako bi učestvovali na festivalu. Sekeljani će dostojno, kao i svake godine, predstaviti svoju tradiciju i običaje.

„Dođite da vidite tradiciju mađarske nacionalne manjine kao većinskog stanovništva u ovom naseljenom mestu opštine Kovin. Manifestacija je svake godine izuzetno posećena, sa raznovrsnom ponudom, jer se pripremaju izvrsni specijaliteti“, saopštila je TOO Kovin.

U Skorenvcu vas očekuju se gulaš od različitih vrsta mesa, divljači, podvarak, svadbarski kupus, „banatske bombone“ (čvarci), sarmice od mlevene svinjetine, kao i različiti domaći suhomesnati proizvodi, od kojih je najpoznatiji skorenovačka čajna kobasica. A onda – kurtoš kolač, poslastice od maka, oraha i višanja i za sve one koji to još nisu probali – čipkana krofna.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.