Pravi specijalitet: Tortilje sa piletinom i celerom

Brzo se spremaju

POTREBNO:

500g pilećeg mesa grilovanog na roštilju
½ šolje ljutog sosa (buffalo sauce)
4 kašike putera
4 velike tortilje
2 šolje seckanog mozzarella sira
4 stabljike celera, isečene na tanke štapiće
1 šolja listova celera (ili peršuna)
½ šolje dresinga od plavog sira

PRIPREMA:

U posudi srednje veličine pomešati pileće meso isečeno na kockice, ljuti sos i otopljeni puter. Zagrejati veći tiganj na srednjoj temperaturi i svaku tortilju peći sa obe strane po 30 sekundi dok ne omekša.

Uzeti zatim jednu po jednu tortilju i kašikom stavljati na sredinu svake po ¼ šolje mešavine sa piletinom. Ravnomerno rasporediti pa po mesu posudi ½ šolje mozzarella sira, ¼ listova ukupne količine celera i njegovih listova, završavajući sa prelivom od plavog sira.

Preklopiti svaku tortilju na taj način da fil ostane unutra, sa otvorom na vrhu i zapečaćenim dnom. Servirati i služiti odmah.

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.