Prave domaćice znaju ovaj trik za šlag: Kako da napravite idealnu domaću smesu

Teško je zamisliti bilo koji kolač ili tortu bez šlaga, jer nijedna poslastica bez njega ne bi bila tako ukusna, a znate li kako da napravite domaći šlag?

U današnje vreme na tržištu postoje razne vrste šlaga, ali najbolje je kada pripremite domaći, koji ne sadrži nikakve dodatne aditive i štetne sastojke.

Šlag možete napraviti baš po vašem ukusu, sa dodacima poput ekstrakta vanile ili rumom, pa pročitajte šta vam je za to potrebno.

Sastojci:

1/4 šolje hladne vode

10 grama želatina u prahu

1 šolja mleka

1/2 kašike ekstrakta vanile

1/4 šolje šećera u prahu

Priprema:

U posudu stavite mleko i dodajte mu ohlađen želatin i razradite mućkalicom. Dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i liker po želji. Mešajte mućkalicom, ostavite desetak minuta, a zatim mikserom umutite smesu dok ne dobijete šlag.

Poslužite šlag ga uz poslasticu po želji ili uz voćnu salatu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.