Teško je zamisliti bilo koji kolač ili tortu bez šlaga, jer nijedna poslastica bez njega ne bi bila tako ukusna, a znate li kako da napravite domaći šlag?
U današnje vreme na tržištu postoje razne vrste šlaga, ali najbolje je kada pripremite domaći, koji ne sadrži nikakve dodatne aditive i štetne sastojke.
Šlag možete napraviti baš po vašem ukusu, sa dodacima poput ekstrakta vanile ili rumom, pa pročitajte šta vam je za to potrebno.
Sastojci:
1/4 šolje hladne vode
10 grama želatina u prahu
1 šolja mleka
1/2 kašike ekstrakta vanile
1/4 šolje šećera u prahu
Priprema:
U posudu stavite mleko i dodajte mu ohlađen želatin i razradite mućkalicom. Dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i liker po želji. Mešajte mućkalicom, ostavite desetak minuta, a zatim mikserom umutite smesu dok ne dobijete šlag.
Poslužite šlag ga uz poslasticu po želji ili uz voćnu salatu.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.