Poznati novinar otkrio zanimljivu klauzulu iz ugovora Osmana Dembelea

Dembele ima važeći ugovor sa Barselonom do kraja juna 2024. godine

Fudbalski klub Barselona je trenutno u dosta problematičnoj situaciji, jer je protiv katalonskog kluba Javno tužilaštvo iznelo optužbe za korupciju, što bi moglo da ih košta nastua u Ligi šampiona narednih sezona.

Ipak, iako je to trenutno glavni problem, to nije jedino što bi trebalo da zabrine čelnike Katalonaca. Naime, specijalizovani sportski novinar, Fabricio Romano otkrio je zanimljivu klauzulu iz ugovora krilnog napadača Barse, Osmana Dembelea.

Trenutno, Dembele ima važeći ugovor sa Barselonom do kraja juna 2024. godine, ali bi Španiju mogao da napusti već predstojećeg leta. U njegovom ugovoru postoji otkupna klauzula koja tokom godine iznosi 100 miliona evra, dok će u julu, kada otpočne prelazni rok, ona pasti na čak 50 miliona evra, odnosno duplo.

 

Samim tim, to znači da bi Dembele u julu mogao da napusti klub za znatno manje novca, nego što bi to inače bio slučaj, pogotovo ako se uzme u obzir da PSŽ pažljivo prati dešavanja oko Fracuza.

Takođe, Kilijan Embape je izrazio želju da bi voleo da zaigra u klubu sa Dembeleom, te nije isključeno da on promeni sredinu i preseli se u Pariz.

Ipak, čelnici Barselone žele da zadrže Dembelea, i planiraju da mu ponude novi ugovor, makar do 2025. godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: