Poznata vinarija na osudi javnosti zbog etikete! Pojedine vlasti tvrde da je fašistička (FOTO)

Ova vina su dugo bila zabranjena za prodaju u Nemačkoj i Austriji.

Vinarija Lunardelli iz Italije je odlučila da povuče iz prodaje vino sa Hitlerovim likom na etiketi. Iako je vinarija dobro zarađivala na pomenutom brendu, odlučeno je da početkom 2023. godine ne bude više u prodaji vino koje i nije baš po meri javnosti

Povlači se iz prodaje vino sa Hitlerovim likom. Vinarija Lunardelli iz Italije je pod pritiskom javnosti odlučila povuče iz prodaje vino koje je u velikoj meri uvredilo javnost. Kontraverzni proizvod, kako se na kraju ispostavilo, neće postojati počevši od sledeće godine.

Lunardelli vinarija je 1995. godine počela da prodaje vina iz svoje istorijske linije vina sa etiketama koje sui male na sebi poznate istorijske ličnosti. Od poznatih, na etiketama su bile i manje poželjne poznate ličnosti, kao što su Hitler, Musolini ili Staljin.

Ova vina su dugo bila zabranjena za prodaju u Nemačkoj i Austriji. Vlasti ovih zemalja smatraju da ovakva vina na neprikladan način slavile nacizam i fašizam. Čelnici vinarije i dalje tvrde da se radi samo o vinima koje kupuju kolekcionari, i da u prodaji takvog vina nema ničeg lošeg.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.