Poziv na edukaciju u Novom Sadu – Etičko izveštavanje o nasilju nad ženama i nasilju u porodici

VOJVODINA – Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) organizuje jednodnevnu edukaciju za novinare i novinarke u cilju unapređenja njihovih znanja neophodnih za etičko izveštavanje o nasilju nad ženama i nasilju u porodici.

Cilj obuke je da se podigne svest i unapredi znanje novinara i novinarki, fotoreportera i fotoreporterki o rodnoj ravnopravnosti, rodno zasnovanom nasilju i posledično medijskom izveštavanju.

Na obuci će se govoriti o tome na koji način mediji izveštavaju o rodno zasnovanom nasilju i nasilju u porodici, i kako mogu, poštujući etičke principe i profesionalne standarde struke, da doprinesu stvaranju društva u kome će nasilje biti neprihvatljivo. Edukacija će se održati u aprilu mesecu u Novom Sadu (o tačnom vremenu i mestu biće blagovremeno obavešteni učesnici).

Zainteresovani mogu da se prijave do 15. marta 2024. godine putem imejla na office@ombudsmanapv.org, kako bi se u skladu sa brojem polaznika/ca isplanirala obuka.

O svim detaljima obuke (program, datum i mesto obuke itd.) naknadno će se učesnici obavestiti.

Za sve dodatne informacije možete pozvati 021 487 41 44.

Već prijavljeni učesnici ne moraju ponovo da se prijavljuju.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.