Povećan broj zahteva za lične karte zbog najavljene državne pomoći od 100 evra

BEOGRAD – Zbog najavljene državne pomoći od 100 evra za mlade od 16 do 29 godina u čitavoj Srbiji povećan je broj zahteva za izdavanje lične karte, a u Beogradu je broj zahteva čak tri puta veći u odnosu na raniji period.

To je za Tanjug izjavila načelnica odeljenja za državljanstvo i druge upravne poslove u Beogradu Aleksandra Marković i dodala da je u decembru broj zahteva na dnevnom nivou bio oko 600, a tokom januara između 1.600 do 1.800.

“Izuzetno je povećan broj zahteva za izdavanje ličnih karata zbog prijave za novčanu pomoć koja počinje 15. januara. Izvršnim proverama je utvrđeno da je na teritoriji Policijske uprave za Beograd broj zahteva za izdavanje lične karte tri puta povećan u odnosu na prethodni period”, rekla je Marković.

Ističe da Policijska uprava preduzima sve mere kako bi se zahtevi za izdavanje ličnih karata odradili na što brži i efikasniji način i kako ne bi bilo gužvi.

Marković navodi da upravo zbog toga na šalterima Policijske uprave u Beogradu nema gužvi.

Kaže da se prijave za ličnu kartu mogu izvršiti i preko portala e-Uprava, dodajući da šalteri rade i vikendom od 7.30 do 20 časova i nedeljom do 15.30.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: