Potpisani ugovori za nabavku i modernizaciju složenih borbenih platformi u vrednosti od oko 13,5 milijardi dinara

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas potpisivanju ugovora između Ministarstva odbrane i JP „Jugoimport-SDPR“ za nabavku i modernizaciju 92 složene borbene platforme, za potrebe Vojske Srbije, u ukupnoj vrednosti od oko 13,5 milijardi dinara.  

Načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane brigadni general dr Slavko Rakić potpisao je dva ugovora sa Tijanom Konić i Andrijanom Subotić iz preduzeća „Jugoimport-SDPR“.

Pukovnik Dragan Panić iz Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse potpisao je tri ugovora sa Andrijanom Subotić iz kompanije „Jugoimport-SDPR“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic)

Osim nosioca ugovora, u proizvodnju će biti uključeno i više od 20 kooperanata, delom iz Odbrambene industrije Srbije, kao i podizvođači koji poseduju kapacitete da odgovore savremenim zahtevima u pogledu kvaliteta i rokova isporuke.
Domaća odbrambena industrija raste i razvija se i istovremeno snažan je i pouzdan partner Vojsci Srbije i domaćoj privredi u celini. Tendencija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je da nastavi sa opremanjem savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme, koja su plod domaćeg razvoja i proizvedena u kapacitetima domaćih proizvođača.

Proteklih nekoliko godina, uz značajnu podršku Vlade Republike Srbije, stvoreni su uslovi za otpočinjanje proizvodnje savremenog naoružanja i vojne opreme za potrebe Vojske Srbije, ojačano je poslovanje i potvrđen njen statusni simbol regionalnog predvodnika u oblasti proizvodnje naoružanja i vojne opreme.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, grupacije Odbrambena industrija Srbije i kooperantskih preduzeća.

Ministar odbrane obišao je danas na Sajmu izložbene štandove organizacijskih celina Ministarstva odbrane i kompanija Odbrambene industrije Srbije.

Ministru Vučeviću predstavljeni su kapaciteti kompanija i njihov proizvodni program, a ministar je tokom obilaska iskoristio priliku da razgovara sa predstavnicima kompanija i da čuje njihove utiske o interesovanju posetilaca i učesnika za prikazano naoružanje i vojnu opremu.

Na izložbenim štandovima ovih kompanija na Beogradskom Sajmu, ministru Vučeviću predočeni su i planovi za naredni period. On se uverio u kontinuiran napredak naših odbrambenih tehnologija, kao i u rezultate postignute u periodu između dva sajma.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER“ više od dve decenije beleži stalni uzlazni trend po broju izlagača, sredstava, poslovnih saradnika, posetilaca, kao i po publicitetu u domaćim i inostranim medijima.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.