Potpisana Povelja o bratimljenju Grada Pančeva i Grada Dongguana

PANČEVO – Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Grada Pančeva danas je potpisao Povelju o bratimljenju sa zamenikom gradonačelnika Dongguan, Sing Van Đuom na osnovi prethodno potpisanog Sporazuma o razvoju prijateljskih odnosa i saradnji između Grada Pančeva, Republike Srbije i Grada Donguana, Narodne Republike Kine.

„Svedoci smo istorijskog trenutka, dva grada koja su udaljeni hiljadama kilometara, a pritom veoma slični, potpisuju Povelju o bratimljenju, spajaju se radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva uspostavljajući diplomatske odnose između gradova, Pančeva i Donguana, odnosno Republike Srbije i Narodne Republike Kine. Potpisivanjem ove Povelje stvaramo most između naših kultura, tržišta i budućnosti, ali i veliku šansu za privredni i tehnološki razvoj, razvoj sporta, ali i turizma. Danas smo otvorili mogućnost, na obostranu korist, za razmenu i saradnju u različitim oblastima privrede i trgovine, nauke i tehnologije, kulture, obrazvovanja i međuljudske razmene, a sve u cilju promovisanja zajedničkog prosperiteta i razvoja. Održavaće se redovne kontakti između predstavnika i relevantnih odeljenja dveju strana, kako bi se olakšale konsultacije o saradnji i pitanjima od zajedničkog interesa. Ovaj sporazum nije samo formalni dokument. On je obećanje da ćemo zajedno graditi prosperitetne puteve za naše sugrađane, da ćemo deliti znanje i iskustva, kao i da ćemo se međusobno podržavati na putu ka napretku“, rekao je Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

Potpisivanju Povelje o bratimljenju prisustvovali i Igor Knežević, direktor Regionalne razvojne Agencije Južni Banat, Dragoljub Cucić, direktor Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo, Zoran Virić, predstavnik Privredne komore Srbije, Regionalne privrede komore Južnobanatskog upravnog okruga Biljana Miladinović, predstavnik Sekretarijata za privredu grada Pančeva.

Sing Ven Đu, zamenik gradonačelnika Donguan, je objasnio sličnosti između Pančeva i Donguana i predstavio društveni i ekonomski razvoj ne samo grada iz kog dolaze, nego i cele države Narodne Republike Kine.

„Nadamo se da će u okviru sporazuma pobratimskih gradova Dongguan i Pančevo dodatno olakšati razmenu i saradnju u oblasti privrede i trgovine, sporta, kao i međuljudske razmene i promovisati ekonomski i društveni razvoj dve strane, dajući doprinos odnosima Kine i Srbije“ istako je Sing Van Đu i uputio poziv da uzvrate gostoprimstvo.

Uz predstavnike grada Donguana, potpisivanju Povelje o bratimljenju, prisustvovali su i predstavnici njihovih kompanija i preduzeća.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.