Potpisan sporazum o razumevanju i uspostavljanju saradnje između grada Novog Sada i grada Širaza

NOVI SAD – Grad Novi Sad i Grad Širaz potpisali su danas Sporazum o razumevanju i uspostavljanju saradnje, koji će otvoriti nove mogućnosti za međusobnu saradnju i jačanje veza između ova dva grada.
Foto: Grad Novi Sad

Sporazum su potpisali gradonačelnik Grada Novog Sada Milan Đurić i gradonačelnik Grada Širaz Mohamadhasan Asadi u onlajn formatu, u prisustvu predstavnika Ambasade Islamske Republike Iran u Republici Srbiji, ambasadora Nj.E. Rašida Hasanpueri Baei i Muhameda Reza Motagi i Ambasade Republike Srbije u Islamskoj Republici Iran, ambasadora Nj.E. Dragan Todorovića.

Foto: Grad Novi Sad

Ovaj Sporazum predstavlja korak napred ka jačanju međunarodnih veza i uspostavljanju dugoročnih partnerskih odnosa između ova dva grada, koji će otvoriti vrata za nove mogućnosti u različitim poljima.

Foto: Grad Novi Sad

Grad Novi Sad je multikulturalni grad, ponosan na svoju bogatu istoriju i kulturno nasleđe i koji prepoznaje veliki potencijal dobrih međunarodnih odnosa, a pre svega razmene znanja, iskustava, ljudi i resursa.

Republika Srbija i Islamska Republika Iran imaju tradicionalno dobre odnose koji traju preko 85 godina. Održavaju se redovnim kontaktima najviših zvaničnika, uzajamnoj podršci u međunarodnim organizacijama, kao i nizom kulturnih manifestacija poput Festivala iranskog filma, izložbe kaligrafije, koncerata muzičkih grupa, prezentovanja ornamentike, dizajna i drugih vidova primenjene umetnosti.

Grad Širaz jedan je od najvećih i najvažnijih turističkih centara u Iranu. Poznat po mnogim kulturno-istorijskim znamenitostima, ekonomski i univerzitetski centar sa zastupljenim IT sektorom.

Potpisivanjem ovog Sporazuma, obe strane su izrazile želju za konkretizacijom saradnje u vidu zajedničkih projekata u oblastima naučno obrazovne saradnje, zdravstvene i socijalne zaštite, omladinske politike i sporta, kulture, zaštite i očuvanja životne sredine.

Ova vest je deo projekta “Novi Sad na dlanu” koji je sufinasirao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.