Potpisan sporazum između Nacionalnog parka Fruška gora i Planinarskog saveza Vojvodine

VOJVODINA – Nacionalni park Fruška gora i Planinarski savez Vojvodine potpisali su danas, 06.12.2023.godine, sporazum o saradnji u cilju ostvarivanja zajedničkih ciljeva oblasti očuvanja i zaštite prirodnih i kulturno istorijskih dobara, kao i razvoja i promocije rekreativno-sportskih aktivnosti u zaštićenom području Nacionalnog parka Fruška gora.

„Sporazum koji je danas potpisan predstavlja rezultat dugotrajnih pregovora i saradnje između Nacionalnog parka Fruška gora i Planinarskog saveza Vojvodine. Obe organizacije su prepoznale važnost zajedničkog delovanja i udruženih napora kako bi se zaštitio prirodni ambijent Fruške gore i unapredio planinarski turizam u regionu.

Planinarski savez Vojvodine i planinarski klubovi, članovi PSSV, organizovaće na teritoriji nacionalnog parka brojne promotivne aktivnosti, kao što su planinarski maratoni i manifestacije posvećene prirodi i planinarenju.

Predviđene su i zajedničke akcije čišćenja, uređenja i pošumljavanja područja u okviru nacionalnog parka, zajedničko angažovanje na obnovi staza i njihovih markacija i učešće planinarskih vodiča , članova Planinarskog saveza Vojvodina, u realizaciji pešačkih, rekreativnih i turističkih tura u organizaciji JP „Nacionalni park Fruška gora“, kao i izrada tematskih i planinarskih tabli.

Potpisivanje sporazuma između Nacionalnog parka Fruška gora i Planinarskog saveza Vojvodine predstavlja veliki korak napred u očuvanju prirode, promovisanju planinarenja i turizma na Fruškoj gori.

Ovaj sporazum će, bez sumnje, doneti pozitivne promene u očuvanju prirode i odgovornog ponašanja turista“, istakao je Živko Cvetković, direktor JP „Nacionalni park Fruška gora“.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.