Postavljen novi parket u fiskulturnoj sali “Zmajeve” škole

RUMA – Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić posetila je danas Osnovnu školu “Zmaj Jova Jovanović” gde su u toku završne pripreme za novu školsku godinu. U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu u fiskulturnoj sali ove škole postavljen je nov parket.

Stari parket u sali je bio veoma oštećen usled svakodnevne upotrebe. Radovi su obuhvatali zamenu celokupnog parketa, postavljanje folije, distancera, sistema štafni i nivelatora, ostalo je da se završi montaža ivične lajsne od bukovog drveta.

Foto: Opština Ruma

“Zmajeva škola sada ima najsavremeniji parket izrađen od bukve. Iscrtani su i tereni za rukomet, odbojku i košarku, ostalo je još da se postave mreže i spremna je sala za 1. septembar za naše mališane, za naše đake”, izjavila je predsednica Ćirić zahvalivši se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu na svesrdnoj pomoći.

Žaklina Negovanović, direktorica OŠ “Zmaj Jova Jovanović” je napomenula da od 1988. godine nije bilo većih ulaganja u fiskulturnu salu, te da je zahvaljujući Opštini Ruma i Pokrajini ovaj letnji raspust protekao veoma radno, te da đake čeka mnogo lepši školski ambijent.

Foto: Opština Ruma

“Nema veće sreće nego kada vidite osmeh na dečijem licu. Sigurni smo da će to upravo biti slučaj kada naši đaci dođu u salu i vide ovaj parket, neće skidati osmeh sa lica. Moram da pohvalim našu lokalnu samoupravu, jer bez podrške Opštine Ruma ne bi bilo ovoga što vidimo ovde. Oni su nam pomogli da saniramo krov kako na fiskulturnoj sali i učionicama, jer bez krova nema smisla ni parket raditi. Veoma smo zahvalni Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu koji je odobrio sredstva za novi parket i renoviranje svlačionica. Pokrajina nam je takođe pomogla da sredimo kabinet biologije, dobili smo i novi aspirator, a Opština Ruma nam je obezbedila i nameštaj za pet učionica, donirala mašinu za pranje sudova i šporet”, kazala je direktorica Negovanović.

Predsednica Ćirić je podsetila da će Opština Ruma ponovo svim osnovcima podeliti besplatne udžbenike, da su vrtići i dalje besplatni za svu decu, ali i da zahvaljujući novoizgrađenom objektu Kockica 2 više nema ni lista čekanja, te da je u planu izgradnja vrtića i u Hrktovcima.

“Učinićemo sve da naši mališani imaju što bolje uslove za srećnije i bezbrižnije odrastanje”, poručila je predsednica Ćirić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.