Vreme je posta i posne trpeze. Donosimo vam jednu ukusnu ideju za posnu poslasticu.
Sastojci:
350 g oštrog brašna
1/2 kesice praška za pecivo
200 g šećera
100 g mlevenih lešnika
150 ml ulja
250 ml gazirane mineralne vode
1 kesica vanil šećera
50 g džema po izboru
Priprema:
Sve sastojke (osim džema) izmešati u činiji. Po potrebi dodati vode ili brašna tako da masa bude žitka.
U kalupe za mafine staviti papirne korpice.
Kašičicom sipati smesu u kalupe. Na vrh kašičice uzimati džem i utiskivati u sredinu svakog mafina.
Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Koliko jaja možemo da pojedemo, a da ne ugrozimo zdravlje
Stručnjaci godinama debatuju da li su jaja zdrava ili ne. Deluje da odgovor zavisi od toga koliko ih nedeljno pojedemo – to je pokazala nova medicinska studija, objavljena u stručnom časopisu „Jama“. Rezultati su pokazali da samo dva jajeta dnevno mogu da izazovu kardiovaskularne probleme i preranu smrt. Žumance sadrži velike količine holesterola: prema podacima […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.