Ukusan je i veoma jednostavan za pripremu.
Sastojci:
2 šoljice pšeničnog griza
2 šoljice brašna
1 šoljica šećera
1 kesica praška za pecivo
100 g mlevenih lešnika
sok od pola pomorandže
1 šoljica kisele vode
3 šoljice vode
Sirup:
sok od jedne pomorandže
3 šoljice vode
3 šoljice šećera
Pripreme:
Pomešati griz, brašno, šećer, prašak za pecivo, mlevene lešnike. Dodati vodu, kiselu vodu i sok od pomorandže. Dobro izmešati, prebaciti u pleh i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata.
U šerpu stavite vodu, šećer i sok od pomorandže. Mešajte i kad dobijete sirup, prelijte vreli kolač.
Po želji, možete posuti mlevenim lešnicima.
Pročitajte još:
Trik: Proverite da li su jaja sveža
Jaja su neizostavni deo jelovnika tokom čitavog dana. Spremaju se za doručak, ali su sastavni deo kolača i drugih jela. Ipak, da biste bili sigurni da li su jaja sveža i sigurna za konzumaciju, možete proveriti na jedan od ovih načina, piše Večernji list. Test vode Jedna od najpopularnijih metoda za proveru stanja jaja je […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.