Najmekanije kiflice!
Znamo da kada je u pitanju testo, ništa ne može zameniti pamuk kiflice, pa vam donosimo recept za njihovu posnu verziju.
Sastojci za posne kiflice:
550 g brašna
1 paketić svežeg kvasca
4 dl vode
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
po želji semenke lana, susam, kim
Priprema posnih kiflica:
Rernu uključite da se zagreje na 220 stepeni. Istresite brašno u veću posudu, napravite “rupu” u sredini, pa unutra izmrvite kvasac.
Preko pospite kašičicom šećera, a so rasporedite po ivici brašna. Nalijte mlakom vodom i umesite meko testo. Pokrijte i ostavite da odmori dok se ne udvostruči. Premesite, pa ponovo pokrijte i ostavite da još jednom naraste.
Istresite na pobrašnjenu podlogu, premesite i podelite na 16 jufkica. Svaku razvaljajte u oblik elipse, pa urolajte kao kiflicu i složite je u pleh obložen papirom za pečenje. Od semenki lana ili susama, malo brašna i vode napravite tečnu smesu kojom će se premazati kiflice (umesto žumanaca).
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni nekih 10 minuta, pa smanjite na 200 stepeni i pecite još 10 minuta.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.