Ukoliko još ne znate šta biste da pripremite kao predjelo za Svetog Nikolu ili vam iznenada dolaze gosti, posne korpice sa tunjevinom i posnom fetom biće pun pogodak.
Prave se lako i od svega par sastojaka koje možete da prilagođavate količini gostiju.
A možete da napravite i mrsnu varijantu, a unutur korpice možete da sipate salatu ili paštetu po želji.
Za Svetog Nikolu možete da pripremite razna posna jela, a mi vas samo inspirišemo na vreme.
Sastojci:
120 g tunjevine
100 g posne fete
10 posnih korpica
peršun
paprika
Za korpice:
250 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
100 ml ulja
100 ml kisele vode
kalup za projice ili modlice za korpice
Priprema:
1. Pomešajte brašno sa kašičicom soli, praškom za pecivo, kiselom vodom i uljem. Umesite glatko testo. Oklagijom razvucite testo okruglog oblika, debljine 3 mm, a zatim čašom vadite krugove.
2. Okrenite kalup za projice naopačke i postavite testo preko kalupa. Takođe, možete da g stavite u kalup i prstima oblikujete. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 10 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno.
3. Tunjevinu procedite i usitnite. Zatim dodajte feta sir i dobro sjedinite sastojke da dobijete glatku smesu. SIpajte u korpice i dekorišite peršunom i paprikom koje ste prethodno iseckali.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.