Posne korpice s tunjevinom mogu biti vaš adut za predjelo na Svetog Nikolu

Ukoliko još ne znate šta biste da pripremite kao predjelo za Svetog Nikolu ili vam iznenada dolaze gosti, posne korpice sa tunjevinom i posnom fetom biće pun pogodak.

Prave se lako i od svega par sastojaka koje možete da prilagođavate količini gostiju.

A možete da napravite i mrsnu varijantu, a unutur korpice možete da sipate salatu ili paštetu po želji.

Za Svetog Nikolu možete da pripremite razna posna jela, a mi vas samo inspirišemo na vreme.

Sastojci:

120 g tunjevine
100 g posne fete
10 posnih korpica
peršun
paprika

Za korpice:

250 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
100 ml ulja
100 ml kisele vode
kalup za projice ili modlice za korpice

Priprema:

1. Pomešajte brašno sa kašičicom soli, praškom za pecivo, kiselom vodom i uljem. Umesite glatko testo. Oklagijom razvucite testo okruglog oblika, debljine 3 mm, a zatim čašom vadite krugove.

2. Okrenite kalup za projice naopačke i postavite testo preko kalupa. Takođe, možete da g stavite u kalup i prstima oblikujete. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 10 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno.

3. Tunjevinu procedite i usitnite. Zatim dodajte feta sir i dobro sjedinite sastojke da dobijete glatku smesu. SIpajte u korpice i dekorišite peršunom i paprikom koje ste prethodno iseckali.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.