Posne crno bele kiflice

Vreme je posta, pa donosimo recept za veoma ukusne kiflice, koje fantastično izgledaju i mame sve one koji ih vide. Idealne su da se zasladite u vreme posta.

Sastojci: 

  • 250 ml tople vode
  • 50 g svežeg kvasca
  • 250 ml ulja
  • 600 g brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 3 kašike brašna
  • džem

Za sirup:

  • 350 g šećera
  • 350 ml vode
  • vanila

Priprema: 

U toploj vodi razmutiti kvasac, odmah dodati ulje i brašno i zamesiti testo. Podeliti ga na dva dela. U jedan deo dodati kakao, a u drugi tri kašike brašna. Oba dela testa podeliti na 6 loptica (ukupno 12). Ostaviti ih oko pola sata da narastu.

Za to vreme skuvati sirup. Pomešati šećer, vodu i vanilu i staviti da proključa. Zagrejati rernu na 220 stepeni. Podmazati dva velika pleha. Uzeti jednu lopticu, malo je razvući, pa lopticu druge boje isto malo razvući. Staviti ih jednu na drugu i razvući u koru prečnika dvadesetak centimetara. Iseći na 8 delova, filovati džemom i uviti u kiflice.

Poređati u pleh i peći da im dno samo blago porumeni (oko 15-20) minuta. Izvaditi iz rerne i preliti sirupom. Dok su u sirupu, okrenuti ih nekoliko puta da se natope sa svih strana.

Prijatno!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.