Vreme je posta, pa donosimo recept za veoma ukusne kiflice, koje fantastično izgledaju i mame sve one koji ih vide. Idealne su da se zasladite u vreme posta.
Sastojci:
- 250 ml tople vode
- 50 g svežeg kvasca
- 250 ml ulja
- 600 g brašna
- 3 kašike kakaoa
- 3 kašike brašna
- džem
Za sirup:
- 350 g šećera
- 350 ml vode
- vanila
Priprema:
U toploj vodi razmutiti kvasac, odmah dodati ulje i brašno i zamesiti testo. Podeliti ga na dva dela. U jedan deo dodati kakao, a u drugi tri kašike brašna. Oba dela testa podeliti na 6 loptica (ukupno 12). Ostaviti ih oko pola sata da narastu.
Za to vreme skuvati sirup. Pomešati šećer, vodu i vanilu i staviti da proključa. Zagrejati rernu na 220 stepeni. Podmazati dva velika pleha. Uzeti jednu lopticu, malo je razvući, pa lopticu druge boje isto malo razvući. Staviti ih jednu na drugu i razvući u koru prečnika dvadesetak centimetara. Iseći na 8 delova, filovati džemom i uviti u kiflice.
Poređati u pleh i peći da im dno samo blago porumeni (oko 15-20) minuta. Izvaditi iz rerne i preliti sirupom. Dok su u sirupu, okrenuti ih nekoliko puta da se natope sa svih strana.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.