Ukoliko nemate ideja šta da spremite za doručak, večeru ili užinu, onda je ova domaća pašteta odličana za vas.
Ovakvi namazi su idealan izbor tokom posta, jer ih možete jesti sa krekerima ili prepečenim hlebom. Mogu da posluže i kao predjelo na slavskoj trpezi.
Posna pašteta se sprema samo u tri koraka i neće vam biti potrebno više od deset minuta za pripremu.
Sastojci:
beli luk
glavica crvenog luka
jedna konzerva tunjevine
nekoliko kiselih krastavčića
šaka oraha
kašičica maslinovog ulja
malo soli, biber, peršun
limunov sok
Priprema:
Prodinstati beli i crveni luk na maslinovom ulju dok ne puste vodu, potom ostaviti da se malo ohladi. Krastavčiće, orahe i tunjevinu izmutite u blenderu, ali prethodno iscedite ulje i pomešajte sa lukom.
Po ukusu posoliti i pobiberiti, i dodati malo limunovog soka i dobijenu paštetu ostaviti da se malo ohladi u frižideru pre upotrebe.
Bon appetit!
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.