Salata mimoza postala je nezaobilazna na svakoj prazničnoj ili slavskoj trpezi, decembar i zima su prošarani slavama, približava se Badnji dan.
Mimoza se pravi od omiljenih sastojaka svih Srba, ali kako je sada u toku božićni post, predlažemo vam da napravite posnu varijantu koja je jedanko ukusna kao i mrsna. Kao dodatni sastojak, osim ovih navedenih, možete da dodate i tunjevinu.
Vreme pripreme:
- oko 45 minuta
Sastojci:
- 300 g posnog majoneza
- 2 veća krompira
- 1 šaka praziluka
- 3 kuvane šargarepe
- 1 čen belog luka
- 300 g kupusa
- 150 g biljnog sira
Priprema:
1. Krompir skuvajte, pa kada se ohladi isecite ga na kockice.
3. U drugoj posudi pomešajte šargarepu koju ste skuvali i isekli na kockice, mleveni beli luk, pa posolite i nauljite. U trećoj posudi isecite kupus na trake ili izrendajte, pa posolite, prelijte uljem i sirćetom.
4. Uzmite posudu u kojoj ćete servirati i prvo poređajte krompir sa prazilukom, pa premažite majonezom, zatim šargarepu i beli luk, pa premažite majonezom, na kraju ide kupus i opet majonez. Pospite rendanim sirom.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.