Posna mimoza salata

Salata mimoza postala je nezaobilazna na svakoj prazničnoj ili slavskoj trpezi, decembar i zima su prošarani slavama, približava se Badnji dan.

Mimoza se pravi od omiljenih sastojaka svih Srba, ali kako je sada u toku božićni post, predlažemo vam da napravite posnu varijantu koja je jedanko ukusna kao i mrsna. Kao dodatni sastojak, osim ovih navedenih, možete da dodate i tunjevinu.

Vreme pripreme:

  • oko 45 minuta

Sastojci:

  • 300 g posnog majoneza
  • 2 veća krompira
  • 1 šaka praziluka
  • 3 kuvane šargarepe
  • 1 čen belog luka
  • 300 g kupusa
  • 150 g biljnog sira

Priprema:

1. Krompir skuvajte, pa kada se ohladi isecite ga na kockice.

3. U drugoj posudi pomešajte šargarepu koju ste skuvali i isekli na kockice, mleveni beli luk, pa posolite i nauljite. U trećoj posudi isecite kupus na trake ili izrendajte, pa posolite, prelijte uljem i sirćetom.

4. Uzmite posudu u kojoj ćete servirati i prvo poređajte krompir sa prazilukom, pa premažite majonezom, zatim šargarepu i beli luk, pa premažite majonezom, na kraju ide kupus i opet majonez. Pospite rendanim sirom.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.