Posle 20 godina Ruma dobija novu autobusku stanicu i ekološke autobuse (FOTO)

RUMA – Nakon dve decenije Ruma će dobiti funkcionalnu i modernu autobusku stanicu sa devet perona i modernom upravnom zgradom na novoj lokaciji.

Foto: Opština Ruma

Predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić saopštila je sjajne vesti na svom Fejsbuk profilu za sve Rumljane!

Naime, ona je najavila da će nakon dve decenije, Ruma dobiti funkcionalnu i modernu autobusku stanicu sa devet perona i modernom upravnom zgradom na novoj lokaciji.

Foto: Opština Ruma
Foto: Opština Ruma

– Kompleks autobuske stanice podrazumeva izgradnju stanice, servisne stanice za motorna vozila sa perionicom i poslovnim delom, nadstrešnicu i 9 perona. Nova autobuska stanica se nalazi preko puta zgrade Elektrodistribucije u Industrijskoj ulici – napisala je predsednica na svom profilu i dodala:

– Danas sam obišla radove na izgradnji i uverila se da sve teče po planu i da će stanica biti završena u predviđenom roku. Građani Rume više neće morati da se stide od putnika koji prolaze kroz Rumu, niti da brinu gde će sačekati autobus ukoliko sami negde putuju, imaćemo najmoderniju stanicu u okolini, onakvu kakvu naša opština kao jedna od najrazvijenijih u Srbiji i naši sugrađani zaslužuju! Još jedan razlog da budete ponosni na Rumu! Zajedno možemo sve!

Foto: Opština Ruma
Foto: Opština Ruma
Foto: Opština Ruma
Foto: Opština Ruma

Opština koja je procvetala

Podsećamo, Rumljani su od dolaska Aleksandre Ćirić na funkciju ostvarili mnoge benefite, poput besplatnog javnog prevoza za penzionere, đake, invalidna lica i trudnice, a očekuje ih i novi vrtić.

Naime, ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Poletarac” uskoro će  biti bogatija za još jedan vrtić, pa tako od 1. septembra u rumskoj opštini više neće biti liste čekanja za upis dece, izjavila je predsednica Opštine, i dodala da radovi na izgradnji novog vrtića – “Kockica 2”, dobro napreduju.

Svakako ne treba zaboraviti ni to da su za sve đake od prvog do osmog razreda na teritoriji opštine školski udžbenici besplatni.

Samo ova stavka rasteretila je budžete porodica, posebno onih sa više dece, koje o tome ne moraju više da brinu zahvaljući gradskim vlastima.

Zato i ne čudi činjenica da je veliki broj Rumljana ponosan na način na koji se upravlja lokalnom samoupravom.

Konkurs za sve Rumljane

Predsednica Ćirić objavila je i da je raspisan međunarodni arhitektonsko-urbanistički konkurs za uređenje urbanih parkova u Rumi.

Urbani parkovi su površine između naseljenih zgrada i u Rumi ih ima ukupno 10. Svi će biti renovirani i preuređeni po svetskim standardima.

Kako je istakla, želja lokalne samouprave je da uz predloge građana u potpunosti promeni izgled zapuštenih dvorišta između zgrada kako bi građani i deca uživali u svom okruženju jer je nedopustivo da u 21.veku jedna od najrazvijenijih opština u Srbiji ima takve infrastrukturne probleme koji zavise samo od volje ljudi na rukovodećim pozicijama. Kako je istakla, novac za takve stvari uvek postoji.

Bespovratna pomoć za sve privrednike

Takođe, Opština je organizovala i dodelu bespovratne jednokratne novčane pomoći privrednim subjektima sa sedištem registrovanim na teritoriji Opštine Ruma, za ublažavanje negativnih posledica prouzrokovanih epidemijom zarazne bolesti covid-19. Za finansiranje bespovratne jednokratne novčane pomoći obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 20.000.000 dinara.

– Pozivam vas da date svoje učešće u realizaciji ovog važnog projekta kako bismo zajedno doprineli lepšem i čistijem izgledu našeg grada! Predloge, odnosno idejna rešenja možete mi poslati na mejl predopruma@ruma.rs, poštom na adresu Glavna ulica br. 155, Ruma ili lično doneti na pomenutu adresu, najkasnije do 30. 4. 2022. godine – napisala je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić na svom Facebook nalogu i pozvala sve građane da učestvuju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: