Potrebno je svega nekoliko sastojaka i oko 40 minuta za pripremu.
Potrebni sastojci:
Za koru:
1/2 šolje mlevenog keksa
3 kašike šećera
malo soli
1/2 šolje (8 kašika) putera, otopljenog
Za fil:
1 šolja limunovog soka
400ml zaslađenog kondenzovanog mleka
8 žumanaca
3 kašike narendane limunove korice
Priprema:
Da napraviš koru, mešaj sve sastojke za koru u činiji dok se dobro ne sjedine. Sipaj smesu u tepsiju za pitu duboku 20-ak cm. Pritisni na dno i uz stranice tepsije. Ostavi na stranu.
Da napraviš fil, u činiji pomešaj limunov sok i zaslađeno kondenzovano mleko.
U drugoj posudi pomešaj žumanca i koricu limuna zajedno električnim mikserom dok smesa ne postane homogena, oko 6 minuta. Dodaj zaslađenu smesu kondenzovanog mleka u jaja, mešaj dok se ne sedini. Sipaj fil na koru od keksa.
Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25 do 30 minuta ili dok se ivice ne stegnu, ali sredina još uvek lagano podrhtava. Ohladi oko 1 sat na pultu pre nego što staviš pitu u frižider da se ohladi.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.