Poseta učenika i profesora iz Republike Srpske Sremskoj Mitrovici u cilju negovanja srpskog jezika i ćiriličnog pisma

SREMSKA MITROVICA – Saradnja dve Ekonomske škole se nastavlja, naime učenici i profesori iz Republike Srpske odnosno iz JU Ekonomske škole iz Doboja bili su u dvodnevnoj poseti su Ekonomskoj školi “9. maj” i Sremskoj Mitrovici.

Tokom boravka oni su prisustvovali i republičkom takmičenju iz poslovne ekonomije, gde su uzeli revijalno učešće, a takođe su spremili i radionice na temu očuvanja srpskog jezika i ćiriličnog pisma.

Foto: mojgradsm.rs

 

Direktor Ekonomske škole “9. maj” iz Sremske Mitrovice, Novica Novaković je rekao: “Ova školska godina je izuzetno uspešna, kada je u pitanju razmena i poseta đaka, inače smo i učesnici Erazmus programa. Ove školske godine Ekonomsku školu je posetilo više od sto nastavnika i đaka koji su prošli kroz ovu školu kako iz Srbije, Republike Srpske, tako i iz drugih evropskih zemalja. Sada su nam gosti iz Republike Srpske, dva nastavnika i devet đaka. Mi s njima inače sarađujemo, to nam je kao bratska škola, škola s kojom radimo u cilju negovanja srpske kulture, srpskog jezika i ćiriličnog pisma. Svakako deca se druže i nose obostrano lepe utiske”.

Foto: mojgradsm.rs

“Što se tiče planova vezano za ovu saradnju, mi svake godine odlazimo jednom kod njih, jednom oni kod nas. U posete ide nekoliko učenika i nekoliko profesora, sve zavisi i od finansijskih mogućnosti. Đaci borave u porodicama, druže se, razmenjuju iskustva, znanja. Republika Srpska se oslanja na Srbiju, ti đaci kasnije uglavnom studiraju u Srbiji i evo sam ovaj događaj i ovo takmičenje pokazuje da i oni žele da pokažu znanje kad je ekonomija u pitanju”, dodao je Novaković.

Foto: mojgradsm.rs

Gosti iz Republike Srpske su zajedno sa svojim domaćinima obišli Muzej Srema i istorijske, kulturne znamenitosti u Sremskoj Mitrovici.

Foto: mojgradsm.rs

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: