Poseta pokrajinskog sekretara za sport i omladinu opštini Sečanj

SEČANJ – Pokrajinski sekretar za omladinu i sport Dane Basta posetio je opštinu Sečanj. Prilikom posete obavio je radni sastanak sa članovima privremenog organa, kako bi se upoznao sa situacijom u sportu i najvećim problemima sa kojima se klubovi suočavaju.

Zaklјučeno je da je potrebno uložiti značajna sredstva u sportsku infrastrukturu, ali da je potrebna i podrška u nabavci opreme mnogim klubovima. Mogućnost pružaju konkursi pokrajinskog sekretarijata za sport na kome je opredelјeno 232 miliona dinara za sport, omladinu i sportsku infrastrukturu.

U ovoj opštini funkcioniše više od dvadeset sportskih udruženja, iz kojih potiču brojna velika imena u sportskom svetu, i nosioci domaćih, ali i međunarodnih priznanja.

Posle radnog sastanka krenulo se u obilazak fudbalskog stadiona Bilećanin, a zatim i sportske sale srednje škole “Vuk Karadžić”, gde su ih dočekali mladi sportisti.

Polaznici dve škole sporta, koje već ostvaruju uspehe na turnirima, obradovali su se opremi koju su dobili od sekretara Baste.

Mladim sportistima su se obratili predstavnici privremenog organa, udruženja mladih, ali i bivši reprezentativac nekadašnje Jugoslavije Momir Rnić – Čape, koji je prve sportske korake napravio upravo u sečanjskom RK “Hercegovina”.

“Uvek je lepo vratiti se svom rodnom mestu i setiti se svojih početaka” poručio je Rnić i dodao da će uvek biti tu da pruži podršku mlađim generacijama.

Najmlađima se, takođe, obratila i Violeta Todorov, nosilac zlatne medalјe sa paraolimpijskih igara u tekvondou, Ušutila im je jasnu poruku:  “Ako mogu ja, možete i vi!”.

Na kraju su i deca pokazala svoje veštine, uz poneki postignuti pogodak dok su na mreži bili upravo pokrajinski sekretar Basta i Momir Rnić.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: