Posadi svoj hlad: Uspešno realizovana akcija u Rumi

RUMA – Na preko 100 lokacija širom Srbije danas je sprovedena akcija “Posadi svoj hlad”, koju organizuje NVO Zeleni razvojni centar uz pomoć društveno odgovornih kompanija.

U Rumi je akciju podele sadnica belog jasena sprovelo javno preduzeće “Komunalac”, a na štandu kod Malog parkića, u centru grada, vrlo brzo podeljeno je svih sto besplatnih sadnica.

Delimo sadnice belog jasena, jako zahvalna vrsta, nije zahtevna po pitanju ni vlage, ni svetlosti, izuzetno dobro podnosi i velike vrućine. Svaki građanin je dobio po jednu sadnicu uz obavezu da je posadi, to je jedini uslov. Ovom akcijom povećaćemo pošumljenost naše Srbije i naših gradskih i prigradskih naselja. Dobili smo 100 sadnica, zainteresovanost je poprilično dobra, tako da smo vrlo brzo podelili sadnice. Moram napomenuti da je reč o kvalitetnim sadnicama gde je procenat primanja preko 90 odsto, izjavio je Vladimir Javorac, šef odseka Zelenilo u JP “Komunalac.

Foto: Opština Ruma

Sugrađanka Slavica Lukić oduševljena je današnjom akcijom.

Ja nemam reči, ovo je predivno. Da mogu još da dobijem sadnica ja bih sve uzela i posadila sama. Ja sam i 1966. godine učestvovala u akciji ozelenjavanja, dobro znam koliko je to važno za sve nas. Drvo koje je nedavno posečeno u Rumi, zasadio je svojevremeno moj čukundeda, to me je rastužilo, no, ipak i motivisalo da danas dođem i u  svojim sedamdesetim godinama, ponovo dam svoj doprinos društvu. Vidim da su sadnice uzimali i oni mlađi, da ih deca nose u svoje škole, parkove, sve me to raduje, jer mladi i treba više da se uključe u društveni život, poručila je Slavica.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.