Popović: ODIHR potvrdio da su izbori bili fer, stavili tačku na laži opozicije

BEOGRAD – Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da je Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) u izveštaju potvrdila da su izbori u Srbiji sprovedeni transparentno, fer i demokratski i poručila da je time stavljena tačka na sve laži opozicije o krađi izbora.

Popović je rekla da je izveštajem ODIHR-a o izborima u Srbiji još jednom potvrđeno da su zahtevi i uslovi „Proglasa“ i opozicije za održavanje izbora odraz selektivnog tumačenja pravnih normi u cilju obmanjivanja građana Srbije i delegitimizacije legalnog izbornog procesa, okončanog u skladu sa ustavom i zakonima zemlje.

Popović navodi da se u izveštaju, između ostalog, ukazuje da su izbori tehnički dobro vođeni i da su biračima ponudili adekvatan izbor političkih alternativa, saopšteno je iz resornog ministarstva. Dodaje da se ukazuje i da su lokalni, pokrajinski i parlamentarni izbori efikasno i transparentno pripremljeni i sprovedeni i da je evidentno da je opozicija sve vreme lagala o postojanju izbornih nepravilnosti, te da sada takva laž dobija nedvosmisleni međunarodni demanti.

Popović navodi i da je u izveštaju potvrđeno da je izborni proces unapređen konstatacijom da su prethodno date preporuke implementirane, a broj preporuka koji je sada dat znatno je manji u odnosu na izbore održane 2022. godine. Popović je navela da je na osnovu svega navedenog još jednom jasno razobličena prava namera opozicije da deluje protiv interesa Srbije.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.