logo transparend vojvodina uzivo

Ponovljeno glasanje na glasačkom mestu u Bačkoj Topoli

Glasačka kutija

BAČKA TOPOLA – Na četiri biračka mesta u Trsteniku i na po jednom u Nišu, Čačku, Požarevcu, Bačkoj Topoli i Petrovcu na Mlavi građani danas ponovo glasaju na referendumu o izmenama Ustava u oblasti pravosuđa.

Na glasačkom mestu broj 43, u zgradi OŠ “Stari Kovač Ðula”, u Staroj Moravici, u opština Bačka Topola, za 659 registrovanih birača ponovljeno je glasanje. 16. januara, prema nezvaničnim informacijama, na ovom glasačkom mestu Glasački odbor nije ispoštovao proceduru, što je bio osnov za donošenje rešenja kojim će se glasanje ponoviti. Utvrđene su grube, neotklonjive računske greške, na glasačkim listićima dva lica sa pravima glasa, koja su se opredelila da svoju građansku dužnost obave u kućnim uslovima.

Na jednoj potvrdi o izbornom pravu greška je uočena jer je nije potpisalo lice sa pravom glasa nego njegov bračni drug, što nije validno po proceduri, dok je druga greška bila ta što ista potvrda nije ni potpisana od strane lica upisanog u birački spisak, te se taj glasački listić tretirao kao nevažeći, a po pravilima on kao takav spada u neupotrebljene.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.