Ponedeljak kakav smo samo mogli poželeti! Najlepša zabava za roditelje i decu počinje danas! (ponedeljak, 5. jun)

Dunavski park Novi Sad, ponedeljak, životne sredine
NOVI SAD – Posle opuštajućeg vikenda bez kiše, dolazi ponedeljak, koji predstavlja povratak u stvarnost i početak radne nedelje pune obaveza. Rano ustajanje, gomila mejlova, gužva u saobraćaju, nestrpljivi klijenti, sastanci, kao i gust raspored tokom nedelje obično mnogima pada teško.

Ali ne mora ni ponedeljak da bude  toliko loš, pogotovo kada meteorolozi najave da će biti bez kiše i kada mi za vas istražimo šta se sve dešava danas u našem gradu.

Sunčan, vedar ponedeljak sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 25 stepena i najnižom jutarnjom od 15 stepeni i gomilom interesantnih dešavanja.

Evo šta vas očekuje danas u Novom Sadu:

Ako živite u Petrovaradinu dobro je da znate da pojedine ulice danas ostaju bez vode.

Ulice Preradovićeva, Pavla Jurišića Šturma, Patrijarha Rajačića i okolne ulice u Petrovaradinu  ostaju bez vode zbog planiranih radova od 8 do 15 sati.

Američki heavy/thrash/punk metal bend Mentors nastupiće večeras u SKCNS Fabrici, a uz njih će nastupiti i italijanski thrash metal bend Mass Crysis.
ponedeljak
Foto: PrtSc/skcns.org

Ulaznice mogu da se kupe onlajn kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Na dan koncerta cena ulaznice biće 1.000 dinara. Biletarnica i vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova, a koncert će početi u 21 čas.

A u Novosadskom pozorištu nešto sasvim drugačije. Veče poezije: Šandor Petefi održaće seu 17 sati. Predstava je projekat studenata Akademije umetnosti na mađarskom jeziku.

 

Novosadsko pozorište, ponedeljak
Foto: Gradske info

U Srpskom narodnom pozorištu možete uživati u  prelepim melodijama.

Koncert ansambla „Feniks“ od 20:30 časova. Ulaz slobodan.

ponedeljak
Foto: PrtSc/arhivvojvodine.org.rs
Svečano otvaranje izložbe „Toskanski spisi” autorke Nataše Panian koje će se održati u 19.00 časova u Arhivu Vojvodine, Žarka Vasiljevića 2a, Novi Sad.

Nataša Panian je rođena 23.01.1985. godine u Novom Sadu. Master studije završila u klasi profesora Tomislava Todorovića 2012. godine.

Besplatni časovi matematike za učenike osmih razreda radi pripreme za polaganje završnog ispita i upisa u srednju školu održavaće se od danas u prostorijama udruženja NS blok.

ponedeljak
Foto: unsplash.com

Danas počinju „Zmajeve dečije igre“.

ponedeljak
Foto: PrtSc/zmajevedecjeigre.org.rs

Kompleksna višednevna manifestacija, jedinstveni festival stvaralaštva za decu i mlade, u okviru kojeg i profesionalni umetnici i najmlađi imaju priliku da predstave sopstveno umetničko stvaralaštvo, održaće se od danas do 11. juna 2023. godine u Novom Sadu, prigradskim naseljima i mestima na teritoriji grada.

Određena je privremena izmena režima saobraćaja u delu Ulice Teodora Pavlovića, tako da će, od danas do 12. novembra u potpunosti biti obustavljen saobraćaj na deonici od Bulevara Evrope do Ulice Braće Krkljuš.

Na delu ulice, od kraka ka Ulici Olge Petrov do Ulice braće Krkljuš, u dužini od 320m, planirana je rekonstrukcija postojećeg kolovoza i obostranih pešačkih staza, kao i izgradnja parking mesta. Odvodnjavanje saobraćajnih površina predviđeno je slivnicima u zatvorenu kanalizacionu mrežu, a biće potpuno rekonstruisana vodovodna i kanalizaciona mreža. Postojeće zelenilo će biti sačuvano i biće dopunjeno na mestima gde je to moguće, tako da ne ometa pristup parcelama, ali i da bude usklađeno sa nadzemnom i podzemnom infrastrukturom.

Uživajte!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: