Ponedeljak, dan velikih odluka ili praznih obećanja? (ponedeljak, 27. mart)

NOVI SAD – Toliko puta smo rekli da počinjemo nešto od ponedeljka, da se verovatno sami sebi smejemo kad dođe ponedeljak i znamo da obećanje nećemo ispuniti. Verovatno i danas, kao i svakog ponedeljka, ne radimo ništa što smo sebi obećali da ćemo uraditi „od ponedeljka“.

Verovatno da ni danas nećete krenuti na dijetu, mada je do leta ostalo još malo, nećete svratiti ni do teretane u komšiluku, ali  zato možete pogledati film, predstavu ili otići sa ekipom na piće.

Evo šta nas danas očekuje u Novom Sadu:

Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ danas počinje radove na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat na Bulevaru kralja Petra I 52.

Foto: Vojvodina uživo

Zbog pomenutih radova, određuje se privremena izmena režima saobraćaja u zoni radova.

Za vreme trajanja radova u Ulici Pariske komune u zoni raskrsnice sa  Bulevarom kralja Petra I saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila.

Planirani rok za završetak radova je 14. april 2023. godine.

Navedeni radovi neće uticati na kvalitet isporuke toplotne energije tokom grejne sezone.

Od danas i sve do 31. marta (do završetka radova) privremeno će biti izmenjena trasa autobuske linije broj 55 zbog radova u Futogu.

Zbog izvođenja radova u Novosadskoj ulici u Futogu, autobusi će saobraćati na sledeći način:

Foto: Gradske info

Smer Novi Sad – Futog

Redovna trasa do Futoga, zatim pravo na raskrsnici Ive Lole Ribara/Novosadska (trasa linije br. 53), na raskrsnici Ulica Rade Kondića/Cara Lazara skretaće levo u Ulicu Cara Lazara, na raskrsnici Ulice cara Lazara/Braće Bošnjak/Svetozara Markovića saobraćaće privremeno izmenjenom trasom Ulicom Svetozara Markovića ka okretnici.

U povratku ka Novom Sadu koristiće se ista, izmenjena trasa.

Na izmenjenom delu trase autobusi će se zaustavljati na postojećim autobuskim stajalištima, kao i na autobuskim stajalištima linije broj 53

Uz navedenu izmenu na snazi ostaje i postojeća izmena trase zbog radova u futoškoj Ulici cara Lazara. 

Možda nije loše i da vas podsetimo gde se sve u gradu odvijaju radovi.

Ulici Branka Ćopića u Novom Sadu, došlo je do obustave saobrajaća, zbog izvođenja radova na popravci kolovoza. Radovi će se izvoditi na deonici od Veterničke do Podunavske ulice završetak radova planiran je za 1. april.

Zabrana odvijanja saobraćaja biće na snazi i u Ulici Gorana Maletića u Veterniku, od danas do 1. aprila, takođe zbog radova na popravci kolovoza.

Od danas do 31. marta, zabranjuje se odvijanje saobraćaja u Novosadskoj ulici, u zoni raskrsnice sa Ulicom Rade Kondića, u Futogu, zbog izvođenja radova na izgradnji vodosnabdevanja naselja Begeč – povezivanje naselja Begeč sa vodovodnim sistemom Novog Sada.

Trenutno se, u okviru radova na redovnom održavanju saobraćajnica u gradskim i prigradskim naseljima, izvode radovi na više lokacija. U naselju Adice radi se u ulicama Vaska Pope i Slavujevoj, u Veterniku u Školskoj, u Futogu u Ulici cara Lazara, u Begeču u ulicama Branka Radičevića, Oslobođenja i Nova 1.

U Rumenki su u toku radovi u Ulici Nova 12, dok su prethodnih dana izvedeni radovi i u ulicama Danila Kiša i Kanalskoj, u ovom naselju.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da imaju strpljenja i razumevanja, te da posebnu pažnju obrate na saobraćajnu signalizaciju.

Pored navedenih radova na ulicama grada pojedine ulice u Sremskoj Kamenici i na Čeneju će ostati bez struje. OVDE pogledajte koje.

Ako ste ipak odlučili recimo da prestanete da pušite ovog ponedeljka možete to i da učinite.

Nova radna grupa za odvikavanje od pušenja će se formirati danas od 18 časova u Domu zdravlja „Novi Sad“, objekat u Rumenačkoj br. 102, prizemlje, soba broj šest.
Foto: Pixabay

Škola traje pet dana i potpuno je besplatna.

U Srpskom narodnom pozorištu možete pogledati predstavu „Berlinski zid/Kad se mrtvi zaigramo živih“ od 21:00 čas.

Publika će moći danas  da uživa u stihovima naših znamenitih pesnika, kao i u različitim muzičkim žanrovima, od šansone, rok and rola do domaćeg i stranog evergrina. Tom muzičko – poetskom građom umetnici će pokušati, kako kažu, da umiju i odbrane ove naše dane, te uoči nastupa poručuju. Koncert „Da, to su bili dani“ od 20:00 časova u Svečanoj sali Nis-a.

„Naš muzičko-poetski kabare jeste pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena. Muzika i poezija su jezici kojima je čovek najživlje oglasio ono najtananije u tajni svoga postojanja. Od toga koliko smo kadri da taj glas čujemo i prepoznamo, koliko smo mu saglasni, zavisi i to kako se oglašavamo u svom trajanju“.

Pored Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića na sceni su Nina Ćosić i Voja Savić.

U „Magacinu“ večeras možete uživati uz Ivanu Štrbac i Milana Petkovića. Rezervacije i informacije na broj 064/322 31 31.

Uživajte!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: