Jedan korisnik TikToka je objasnio kako funkcioniše taj trik, a sve što vam je potrebno je aluminijumska folija.
Ukoliko želite da produžite rok trajanja svog hleba, trebalo bi da ga zamrznete u aluminijumskoj foliji.
“Najbolje je da kupujete svež hleb u pekari. Međutim, on ne traje dugo, već se poslije dva dana pojavljuje buđ. Trebalo bi da ga zamrznete ukoliko želite da mu produžite rok trajanja”, kaže on, dodajući da bi, pre nego što zamrznete hleb, trebalo da ga ostavite dobro da se ohladi.
“Ukoliko ste uzeli veknu, a ona je još uvek topla, ostavite je da se ohladi. Dalje, podela na porcije je ovde jako bitna. Zadržite delove koje ćete odmah da upotrebite, a ostatak hleba podelite na porcije. Svako parče hleba dobro obmotajte folijom”.
Folija će sačuvati hleb u zamrzivaču.
Pročitajte još:
Hrskave ivice, a srce mekano: Za savršene prženice potrebna je prava mera, a profesionalci otkrivaju kako i šta obavezno da uradite
Da li postoji osoba koja ne voli prženice i koju ovo jelo ne podseća na detinjstvo. I dalje su mnogima omiljeni doručak, a neretko ih jedu i za večeru. Koliko god deluje da je ovo jelo krajnje jednostavno, često se dešava da ne ispadnu baš najbolje – ili su previše masne, ili se nisu dobro ispekle ili su se nekako prepekle. Da biste sve ovo izbegli i pripremili ih tako da budu hrskave na ivicama a mekane u sredini, potrebno je da znate jedan mali trik. Kako se pravilno seče hleb za prženice? Prva važna stvar je priprema i to samo sečenje hleba. […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.