Neverovatna kombinacija ukusa i prava hrana za utehu u kojoj će svako da uživa!
Sastojci:
Količina:
Krompir
500 g
Čedar sir
200 g
Mleko
100 ml
Slanina
100 g
So i biber
po ukusu
Ulje
za prženje
Kako pripremiti:
Oljuštite krompir i isecite ga na tanke štapiće. Stavite krompir u hladnu vodu i ostavite ga da stoji 30 minuta kako bi se uklonio višak skroba. Osušite krompir papirnim ubrusom. U dubokoj šerpi zagrejte ulje na srednje visokoj temperaturi. Pržite krompir u serijama dok ne postane zlatno smeđ i hrskav, oko 5-7 minuta po seriji. Izvadite prženi krompir i stavite ga na papirne ubruse da se ocedi višak ulja. Posolite po ukusu.
U manjoj šerpi zagrejte mleko na srednje niskoj temperaturi. Dodajte narendani čedar sir i mešajte dok se sir potpuno ne otopi i sos postane gladak. Po potrebi dodajte so i biber.
Isecite slaninu na sitne komadiće. Pržite slaninu u tiganju dok ne postane hrskava. Ocedite višak masnoće na papirnom ubrusu. Prelijte prženi krompir sosom od čedar sira. Pospite hrskavu slaninicu preko sira. Poslužite odmah dok je toplo.