Položen kamen temeljac za izgradnju sportske hale u Putincima

RUMA – Nova fiskulturna sala putinačke škole OŠ „Dositej Obradović“ biće na ponos svih meštana, a učenici će konačno imati adekvatne uslove za nastavu fizičkog vaspitanja, kao i za rekreativno bavljenje sportom.
Foto: Opština Ruma

Vlada AP Vojvodine i Opština Ruma započeli su realizaciju najznačajnijeg sportskog projekta izgradnje fiskulturne sale, po svim gabaritima uistinu prave sportske hale, u dvorištu putničke osnovne škole, u kojem je smešten i predškolski objekat rumskog vrtića „Poletarac“.

Foto: Opština Ruma

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković polozila je danas, zajedno sa predsednikom Saveta MZ Putinci Brankom Mandićem, kamen temeljac za izgradnju sportske hale.

„Fiskulturna sala je preduslov za zdrav razvoj dece, a zapravo sva lokalna politika usmerena je ka deci, ka podizanju kvaliteta zivota u našoj opštini i obeđivanju uslova za njihovo srećno odrastanje i radosno detinjstvo“, istakla je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković.

Foto: Opština Ruma

Više od 300 mališana baviće se sportom u savremenoj fiskulturnoj sali dimenzija 55h35 metara, ukupne bruto površine od blizu 2.500 metara kvadratnih.

Projektom je planirano da na prizemnoj etazi sportske sale dominara teren dimenzija 40h20 metara, čija primarna namena rukometnog terena moze biti prilagođena i za druge sportove. Pored terena u prizemlju su planirani i prateći elementi, ulazni hol, svlačionice, kancelarije, ostave i mokri čvor.

Galerija sale je planirana većim delom za tribine i to glavnog kapaciteta 162 mesta, te pomoćnu tribinu na juznoj strani objekta kapaciteta 94 mesta.

Foto: Opština Ruma

Izgradnja hala sa sobom donosi i nova uređenja okolnih ulica, ističe Branko Mandić, pa će radovi naredne godine obuhvatiti i prilazne ulice novom objetku: Kosovsku, Lenjinovu i Ulicu krajiških brigada.

„35 godina svi su obećavali da će se graditi sportska hala, tri i po decenije smo to čekali. Sad smo hvala Bogu konačno krenuli u taj posao, sredstva su obezbeđena. Što se tiče dece, ovo je fenomenalna stvar. Ova sportska sala će biti dom deci iz našeg sela, ali i iz Donjih Petrovaca i Žarkovca. Naš rukometni klub naredne godine slavi jubilej 50 godina postojanja i nadam se da ćemo to u novoj hali proslaviti. Zaista smo presrećni, toliko smo godina čekali ovo, da bismo sada lako zaplakali od sreće“, kazao je Branko Mandić.

Objekat će biti izgrađen po svim vazećim standardima, sa najkvalitetnijim materijalima, sa adekvatnom termoizolacijom, modernom gumenom sportskom podlogom i keramikom prve klase.

Projekat izgradnje fiskulturne sale je Vlada AP Vojvodine podrzala sa čak 250 miliona dinara, a ukupna vrednost je procenjena na oko 412 miliona dinara.

Novi objekat biće dostupan ne samo đacima, već i sportskim klubovima i meštanima za prigodne aktivnosti.

Pre zvaničnog početka radova Radomir Klincov, paroh putinački, osveštao je kamen temeljac za izgradnju buduće hale.

Rok za završetak radova je decembar 2024. godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.